"Dani Srpske u Srbiji"

Sutra Poslovni forum Republika Srpska - Srbija u Novom Sadu

  • Izvor: SRNA
  • 23.09.2024. 18:30

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" biće nastavljena sutra programima u Somboru, Nišu, Beogradu i Novom Sadu, gdje će u Privrednoj komori Vojvodine, biti održan Poslovni forum Republika Srpska - Srbija.

Uvodna obraćanja imaće ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, predsjednik Privredne komore Vojvodine Vladimir Gak, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, najavljeno je iz ovog predstavništva, koje organizuje "Dane Srpske u Srbiji".

Poslovni forum počinje u 11 časova.

Nakon predstavljanja privrednih potencijala Republike Srpske i Srbije, biće održani bilateralni sastanci, na kojima će proizvođači iz Srpske direktno pregovarati o plasmanu svojih proizvoda u domaće trgovinske lance u Srbiji.

U Gradskoj kući u Novom Sadu u 15.30 časova, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primiće delegaciju Republike Srpske, a u 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra će Narodno pozorište iz Istočnog Sarajeva izvesti scenski omnibus "Glumac".

U Somboru će gradonačelnik Antonio Ratković u 14 časova primiti delegaciju Republike Srpske, u kojoj će biti pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković, načelnik Odjeljenja za savremeno stvaralaštvo i kreativnu industriju Danijela Pavlović i savjetnik u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji Borislav Maksimović.

Delegacije Republike Srpske će u 15 časova posjetiti Pedagoški fakultet u Somboru, dok je u 18.45 planirana posjeta galeriji "Milan Konjović", a publika u Somboru imaće priliku da u 19.30 časova u Narodnom pozorištu pogleda pozorišnu predstavu "Kroz život sa Veljom" u produkciji Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke i Gradskog pozorišta Gradiška.

U Narodnom pozorištu u Nišu će u 20 časova će biti održan koncert Еtno-grupe "Iva" iz Doboja.

Prethodno će u Gradskoj kući u Nišu gradonačelnik Dragoslav Pavlović primiti delegaciju iz Republike Srpske u kojoj će biti i pomoćnik ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Nemanja Kovačević i šef Kabineta ministra Goran Vučić.

U Beogradu će u 16.30 časova u Jugoslovenskoj kinoteci premijerno biti prikazan dokumentarni film Radio-televizije Republike Srpske "Magla u rukama" o životu i stvaralaštvu književnika Đure Damjanovića.

Uvodne riječi daće akademik Matija Bećković i scenarista i režiser Milana Majar.

Predviđeno je da u 20.30 časova u Narodnom pozorištu u Beogradu na sceni "Raša Plaović" Gradsko pozorište "Semberija" iz Bijeljine odigra predstavu "Pevanje i ćutanje Sofke Nikolić" po tekstu Milivoja Mlađenovića.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji 12. put organizuje manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji".

Ove godine "Dani Srpske" se održavaju u 12 gradova u Srbiji - Beogradu, Kragujevcu, Kraljevu, Subotici, Kruševcu, Požarevcu, Novom Sadu, Somboru, Nišu, Vranju, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu.

Pratite nas i putem Vibera