Moguće i nove carine

Tramp očekuje “sjajan sporazum” sa Pekingom

  • 30.10.2018. 09:11

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da očekuje postizanje "sjajnog sporazuma" sa Kinom o trgovini, ali je upozorio da su nove carine u milijardama dolara spremne za uvođenje ukoliko ne bude moguće postizanje dogovora.

On je u intervjuu za kanal "Foks njuz" rekao da smatra da bi SAD odmah potpisale sporazum, ali da Kina još nije spremna za to. 

"Mislim da ćemo potpisati sjajan sporazum sa Kinom. Mora biti sjajan, jer su nam već iscrpili zemlju", istakao je Tramp. 

"Blumberg" je javio juče da se Vašington sprema da početkom decembra uvede carine na uvoz preostalih kineskih proizvoda, ukoliko razgovori Trampa i kineskog predsjednikna Si Đinpinga sljedećeg mjeseca ne uspiju da smire trgovinski rat. 

"Imam carine za vrijednost od 267 milijardi dolara koje čekaju da budu uvedene, ukoliko ne možemo postići sporazum", upozorio je Tramp. 

SAD su već uvele carinu na uvoz kineske robe u vrijednosti od 250 milijardi dolara, a Kina je odgovorila uvođenjem carina na američke proizvode u vrijednosti od 110 milijardi dolara.

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?