Doboj

Za energetsku sanaciju upravne zgrade ŽRS 1,2 miliona evra

  • Izvor: ATV
  • 27.09.2024. 19:20

Sagrađena je početkom 60 ih godina, preživjela je dvije poplave, a nakon one 2014. godine  podrumske prostorije nisu ni sanirane. To nije jedino oštećenje na upravnoj zgradi Željeznica Srpske.

Krov prokišnjava, instalacije su dotrajale,  pričaju radnici.

"Zgrada je već u lošem stanju, već su dotrajale sve instalacije, posebno elektro instalacije koje mogu ugroziti bezbjednost samih zaposlenih tako da će vjerovatno doći bolje", kaže radnik ŽRS Branko Veselinović.

Biće  sanirana od podruma do krova. Potpisan je ugovor, a izvođač ima rok do kraja godine da uredi objekat površine od oko 4.000 kvadratnih metara.

"Smogli smo snage zajedno sa ministarstvom i Vladom Republike Srpske uz pomoć Svjetske banke obezbijedili smo sredstva da izvršimo sanaciju. Vrijednost sredstava je 1,2 miliona evra", rekao je generalni direktor ŽRS Slađan Jović.

Kratak rok složen posao, kaže izvođač. Zato će biti angažovani i podizvođači, a na radovima će biti uposleno oko 50 građevinaca.

"Prvo ćemo krenuti raditi krov i fasadu objekta radi

očekivanja da se pogoršaju vremenski uslovi tako da je to prvo zamjena stolarije ali istovremeno ćemo raditi i unutrašnje radove“, ističe izvođač radova Aleksandar Simić.

Oko 300 zaposlenih do tada će biti izmješteni na nekoliko lokacija. Do kraja godine vratiće se pod nov krov, uređene kancelarije i energetski opremljen objekat sa centralnom klimatizacijom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: