RADNIM DANOM U 16:50

CENTAR DANA: Divne priče za sjajan početak sedmice

  • Izvor: ATV
  • 29.08.2022. 15:00

Svakog radnog dana u našem 'Centru dana' donosimo aktuelnosti, inspirativne priče, razgovaramo sa običnim ljudima i otkrivamo njihove neobične sudbine i živote, družimo se sa zvijezdama i vaše popodne pretvaramo u najbolje odmaranje i uživanje.

Izdvajamo za ponedjeljak, 29. avgust:

Sve je spremno za novu školsku godinu - đake i prosvjetne radnike očekuju promjene.

Centar za socijalni rad u Banjaluci pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći višečlanim porodicama, kojima je potreban školski pribor, odjeća, obuća i sve ono što je neophodno djeci za početak nove školske godine. O akcijama Centra za socijalni rad razgovaramo sa Irenom Joldžić, direktorom Centra.

Istražujemo: Da li ima dovoljno taksija u najvecem gradu Srpske?

Upoznajte Sanju Bajić, koja je napravila savršen spoj tradicije i novog doba kroz brend ‘Tragovi’. Ornametiku Zmijanjskog veza pretače u medaljone, naušnice, narukvice, broševe, prstenje... I to nije sve što ističe i inspiriše ovu umjetnicu, po profesiji, učiteljicu.

Saznajte priče uličih svirača - šta sviraju, ko ih najviše sluša i ko daje najveći bakšiš?

Donosimo priču o Miši Damjanoviću, akademskom slikaru crkvene umjetnosti iz Doboja, koji u kutku svog ateljea svakodnevno oslikava dosad neviđena umjetnička djela. Pitali smo ga koliko se ikonografija razlikuje od klasičnog slikarstva, te kako uspijeva preći granicu, a istovremeno, da ispoštuje stroga crkvena pravila?

Pogledajte kako iskusni domaćin Miomir Mijo Maštrapović peče volove. U početku je brojao i pisao, i volove i kilograme, a kada je prešao stotinu, prestao je da računa. Tajne sastojke za savršen ukus podijelio je i sa nama.

Najbrži gledaoci danas mogu osvojiti karte za koncert Konstrakte u Banjaluci.

Najbolje priče pogledajte na našoj Facebook stranici Centar dana.

'Centar dana' se ne propušta – radnim danom u 16 časova i 50 minuta.

Tagovi: