Emisija

DOSIJE: Svjedoci o Dobrovoljačkoj, ATV na paradi u Moskvi, Dani Svetog Vasilija Ostroškog

  • Izvor: ATV
  • 11.05.2022. 15:00

Obilježeno je 30 godina od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici, a oni koji su preživjeli ovaj zločin kažu da i nakon tri decenije slušaju laži o ovom događaju. Na potvrdu optužnice od Suda BIH još uvijek se čeka. Za 'Dosije' govore preživjeli svjedoci o maju 92. godine.

Doboj, iako je prošlo osam godina, još uvijek pamti stravične poplave koje su gotovo uništile ovaj grad. Kakva je situacija danas? Da li Dobojlije strahuju od svake jače kiše i da li je grad zaštićeniji nego 2014. godine?

'Dani Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog' obilježavaju se u Trebinju povodom 350 godina od predstavljenja Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog. I Njegova Svetost patrijarh srpski Porfirije tim povodom je boravio u Hercegovini. Kako je dan posvećen ovom svetitelju obilježen u njegovom rodnom selu i cijeloj Hercegovini?

Kako je izgledala vojna parada u Moskvi za Dan pobjede nad fašizmom i kako je biti jedina akreditovana televizijska ekipa koja prati tako veliku i značajnu manifestaciju?

Na ove teme, kao i o tome kakvi su utisci nakon razgovora sa Marijom Zaharovom, razgovaramo sa gostom 'Dosijea' Darinkom Petrović, novinarom ATV-a.

Emisiju Dosije ste mogli pratiti na programu ATV-a, Fejsbuk stranici ATV Banjaluka i našem portalu www.atvbl.rs.

Pročitajte i:

I nakon osam godina, Doboj pamti stravične poplave

Hercegovina i danas korača stazama Svetog Vasilija

30 godina bez pravde za nedužne vojnike JNA

DOSIJE: Rusi kao niko njeguju kulturu sjećanja

Tagovi: