NEDJELJA U 21

LAF U SRCU: Smijehom protiv svega

  • Izvor: ATV
  • 26.12.2021. 16:00

Jugoslovenske komedije često su na repertoaru domaćeg filmskog programa na ATV-u, zbog humora koji je uvijek aktuelan, glumačke podjele koja je bliska i omiljena mnogim generacijama i pričama koje su se upisale u veliku knjigu uspješne domaće kinematografije.

Film 'Laf u srcu' reditelja Miće Miloševića, za koji je scenario napisao bračni par čuvenih Pavića, Siniše i njegove supruge Ljiljane, smatra se jednim od kultnih komedijskih ostvarenja. Iz ovog filma kasnije se razvio serijal filmova 'Tesna koža' sa jednim od najpoznatijih likova, Srećkom Šojićem (Milan Gutović), a koji se upravo prvi put pojavljuje u filmu 'Laf u srcu'.

Vladimir (Irfan Mensur) student je medicine, koji na jednoj viježbi u bolnici ulazi u sukom sa profesorom. Nakon toga, gubi ilegalni krevet u studentskom domu. Nesreća nikada ne ide sama, pa ga napušta i djevojka koju voli. Kako bi riješio svoje egzistencijalno pitanje, počinje da radi kao kućni pomoćnik. Plan mu je da uz knjigu, kutlaču i usisivač dođe do završnog ispita. No, to nikako neće ići glatko jer će Vladimir svojom pojavom donijeti potpuni preokret u porodici Save Mitrovića (Nikola Simić) i njegove žene (Milena Dravić) – porodična sreća se se srušiti kao kula od karata, a pod silinom komičnih i apsurdnih preokreta Vladimir će postati čovjek bez ijednog cilja i koferom punim dugova.

Iako ovaj zaplet nimalo ne zvuči obećavajuće u njemu ni najmanja sitnica nije tako crna – sve je obojeno jakim humorom, pitkim jezikom punim dosjetki, komičnim situacijama, zabunama i preplitanjima.

Glumačka postava oblikovala je karaktere i situacije koje svojim humorom, negdje na dnu ove priče, ostave po koji gorkast ukus u ustima i možda jedno teško pitanje – šta je život i moraš li za njega biti laf u srcu?

Film 'Laf u srcu' nedjelja u 21 čas.