PONEDJELJAK U 18:20

NAŠA SRPSKA: Novosti iz cijele Srpske

  • Izvor: ATV
  • 21.03.2022. 14:30

Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje. Prirodne ljepote, običaji, interesantne priče naših dopisnika, kao i gostovanja istaknutih sagovornika iz svih oblasti društvenog života, otkriće vam nešto više o Srpskoj i približiti šta se sve dešava u njenim gradovima i regijama.

O Sajmu energetike (SET 2022) održanom u Trebinju, od 16. do 18 marta, naš Bojan Nosović razgovarao je sa Aleksandrom Brankovićem, direktorom SET-a.

'Elektro Doboj' posluje u skladu sa standardima koji se odnose na upravljanje kvalitetom i zaštitom životne sredine. Osim ta dva standarda koje imaju od 2008. godine, od prije dvije godine u posjedu su i sertifikata o akreditaciji. Priču donosi naša Božana Živanović.

Organska proizvodnja vrlo je zahtjevna. Da bi proizvođač bio priznat, te njegovi proizvodi deklarisani kao organski, neophodno je da ispuni niz zahtjeva – od konverzije zemljišta, preko korišćenja posebnih proizvoda, a naročito što svaka vrsta koja se proizvodi ima poseban vid uzgajanja, a za sve u Srpskoj postoje i propisani zakoni. U dobojskom budžetu ove godine naći će se i sredstva namjenjena organskoj proizvodnji. Uslova ima, no interesovanje idalje je malo - od 700 registrovanih poljoprivrednih proizvođača na području Doboja, za sada niko nije pokazao interes da pređe na organski vid proizvodnje.

Iz Semberije stiže divna priča, o istoriji i ljubavi. U Bijeljini će uskoro biti rekonstuisana kuća Magdalene Živanović, velike inpiracije i ljubavi velikana poezije, Jovana Dučića.

Emisija 'Naša Srpska' svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta.

Tagovi: