ČETVRTAK U 20

SON OF RICH: Od zlata do blata

  • Izvor: ATV
  • 03.03.2022. 13:00

Jedan od najgledanijih filmova ikada snimljenih u rusiji, 'Son of Rich' ('Sluga'), komedija reditelja Klima Shipenka, sa našim Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi, koji je za samo jednu noć pogledalo više od 750 hiljada ljudi. Ukoliko vać niste u ovoj brojki, evo prilike!

U središtu ove zanimljive i produkcijski zahtjevne komedije je mladi Grigorij, Griša, razmaženi bogataš. Toliko je ušuškan u svom lagodnom životu da misli kako je iznad svih pa i zakona. Kada ode predaleko u svojim ispadima i kada mu prijeti zatvorska kazna, njegov otac preduzima radikalne mjere i uz pomoć svog prijatelja psihologa smišlja za Grišu pravo otrježnjenje.

Kako od razmaženog bogataša napraviti čovjeka? Grišin otac unajmljuje glumce i sina vraća u prošlost. Nakon izrežirane saobraćajne nesreće budi se u 1860. godine, na seoskom imanju, kao obični kmet. Sve što ga okružuje je izrežirano i svaki njegov pokret prati se kamerama. Glumci ga uvjerljivo vode kroz avanturu upoznavanja jednog drugačijeg života u kojem Griša upoznaje život ‘malog’ čovjeka, njegove radosti, pravo prijateljstvo, vrijednosti rada i konačno i iskrenu ljubav.

Neodoljiva avantura, lijepo skrojen spoj stvarnosti i mašte, priča koja svojom komičnošću, a s druge strane brilijantnom glumom ne samo Miloša Bikovića već i ostatka spremne glumačke ekipe, otvara pitanja vrijednosti života i njegove istinske svrhe. Film je osim velike gledanosti, ostvario i vrtoglav budžet, kao i nekoliko nominacija na prestižnim filmskim festivalima u Rusiji.

Uzbudljiva priča o mladiću koji je kroz jednu posebnu ‘rehabilitaciju’ konačno upoznao pravo zlato – pravi život.

Film ‘Son of Rich’, petak u 20 časova.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.