Od 3. januara

ZLATNI DEČKO: Iza kulisa fudbalskog terena

  • Izvor: ATV
  • 25.12.2022. 18:00

Opasno dobra priča o drugoj, mračnoj, strani sporta, prožeta elementima akcije i trilera, uzbudljivim zapletima i sjajnom paletom likova, uskoro stiže u program ATV-a!

Mini-serija 'Zlatni dečko' nastala je prema srpskom filmu iz 2022. godine u režiji Ognjena Jankovića, a prema scenariju reditelja i Alekse i Vuka Ršumovića, koja otkriva šta se dešava iza kulisa sporta, progovara o mračnim stranama sporta u kojima nestaju talenti i postaju lak plijen menadžera i milionskih ugovora, ali i on onoj pravoj strani sporta - najboljim pogocima i drugim šansama, onim koje donose velike pobjede.

Denis Marković je talentovani fudbaler koji veoma mlad dospijeva u sam vrh svjetskog fudbala, ali zbog problema sa karakterom ne uspijeva da opstane na tom nivou. Nakon povratka u Beograd, njegov menadžer Čaki pokušava da mu pronađe novi klub, ali planove im 'mrsi' Denisova poljuljana reputacija, koju dodatno uništava izlaskom iz forme zarad klubova, pića, žena i droge.

S druge strane Čaki upada u probleme zbog kockanja i primoran je da vrati svoj dug zelenašima Soniju i Džoniju menadžerskim pravima na Denisa. Soni i Džoni odlučni su da Denisa vrate na tron, no on odbija svaku vrstu saradnje. U cijeli 'slučaj Denis' kao ruka sudbine ulazi njihov drugar Maki, koji se vraća iz zatvora i postaje Denisov čuvar i stalni pratilac. Maki uspijeva da nekonvencionalnim metodama 'slomi' Denisa i vrati ga na teren u dresu srpskog prvoligaša.

Nakon spektakularne partije u novom klubu Denis ponovo dolazi u centar medijske pažnje, ali problemima tu nije kraj - on zapada za oko menadžeru Omeru, koji ne preza ni od čega da ostvari svoje želje.

'Zlatni dečko' je debitantski film Ognjena Jankovića kojeg poznajemo i kao jednog od članova popularne hip-hop grupe 'Beogradski sindikat'. On je odabirom vrhunske glumačke ekipe od mladog Denisa Murića, preko Igora Benčine i Andrije Kuzmanovića, do Petra Strugara, smjelom mješavinom žanrova i odabirom tematskog okvira, pokazao da je ovo tek početak zavidne rediteljske karijere.

Tagovi: