Gradonačelnik Trebinja

Ćurić: Uz gradnju bolnice planiran niz značajnih projekata

  • Izvor: SRNA
  • 20.08.2024. 13:17

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je da se u ovom gradu realizuju veoma važni i veliki projekti, poput nove bolnice vrijedne više od 120 miliona KM, a u planu je i izgradnja aerodroma, bolja saobraćajna infrastruktura, novi kongresni centar i sportska dvorana.

"U narednih mjesec dana se očekuje otkup zemljišta na području izgradnje budućeg aerodroma Trebinje, što je veoma značajan projekat koji finansira Srbija", rekao je Ćurić novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Gradskoj upravi.

Dodik pohvalio trebinjsku policiju: Borba protiv terorizma je stalno opredjeljenje

Dodik pohvalio trebinjsku policiju: Borba protiv terorizma je stalno opredjeljenje

Ćurić je istakao da je sa Dodikom razgovarao o aktuelnim projektima i onim koji će biti realizovani u narednom periodu u Trebinju i na području ove regije, kao i o obilaznici oko grada za koju postoje republička sredstva.

"Izgradnja nove bolnice je najveća investicija na području grada Trebinja od stvaranja Republike", rekao je Ćurić.

On je istakao da su razgovarali i o putnoj infrastrukturi na području Trebinja i Hercegovine, za koju je Ćurić rekao da je loša i da može biti znatno bolja uz realizaciju brže veze i puta od Trebinja prema Višegradu i dalje prema Srbiji.

Prva prosidba na novom vidikovcu iznad Trebinja

Prva prosidba na novom vidikovcu iznad Trebinja

Ćurić je podsjetio da se već izvode radovi na najkritičnijoj dionici puta na području Tjentišta u dužini od oko 11 kilometara.

"Trebinje u turizmu bilježi najbolje rezultate do sada i u planu je i izgradnja kongresnog centra i nove sportske dvorane uz podršku Vlade Srpske i energetskog sektora kako bi Trebinje bilo još bolja destinacija u regionu", dodao je Ćurić.

Gradonačelnik je dodao da je na sastanku upoznao predsjednika Srpske o svim projektima koji se realizuju iz gradskog budžeta, kao i o podršci porodicama, kulturi, sportu.

Ćurić je zahvalio Dodiku što je juče došao da prisustvuje obilježavanju slave grada Trebinja - Preobraženja Gospodnjeg i što je učestvovao u tradicionalnoj litiji. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: