Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Gazdinstvo Popović uspješan primjer

  • 30.09.2024. 14:33

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Trebinju posjetio porodično gazdinstvo Miloša Popovića za koje je istakao da je organizovano uz pomoć i podršku koju su obezbijedili mađarskim programom, te da je to jedan uspješan primjer.

Dodik je rekao da je Popović, čije se gazdinstvo bavi preradom voća, iskoristili priliku koju mu je pružila država da napreduje.

Predsjednik Srpske posjetio višečlanu porodicu Prtilo u Trebinju

Predsjednik Srpske posjetio višečlanu porodicu Prtilo u Trebinju

"Obezbijeđena je čitava linija koja je sada kompletirana i omogućava da se upravo ovim bavi. Ovd‌je su samo sirovina i plasman, ono što treba", rekao je Dodik novinarima.

On je ocijenio da je riječ o divnoj porodici sa četvoro male d‌jece, te istakao da onaj ko hoće i želi da očuva porodicu i domaćinstvo, hoće da radi, uvijek nađe posao.

Domaćinska atmosfera tokom Dodikove posjete: Jedan od Ristinih sinova izrecitovao pjesmu predsjedniku

Domaćinska atmosfera tokom Dodikove posjete: Jedan od Ristinih sinova izrecitovao pjesmu predsjedniku

"Oni koji stalno jauču kako država ne valja dosadili su i Bogu i narodu, neka se uhvate posla i rade i biće za svakoga. On /Popović/ nikoga nije molio, samo je iskoristio priliku koju je pružila država da napreduje. Obezbijedio svoja sredstva dijelom, dijelom država pomogla i evo uspješan primjer", kaže Dodik.

Popović je rekao da se bavi preradom divljeg nara, proizvodi matični sok i sirup, a godišnje proizvede od 20.000 do 30.000 flaša.

"Linija koju ste vid‌jeli nabavljena je javnim pozivom Vlade Mađarske i Vlade Republike Srpske, jedini uslov je bio da proizvođač bude mađarski. Vrijednost linije je oko 100.000 KM. Mi smo učestvovali sa 30.000 KM i sad imamo veliki kapacitet, tona na sat, to je 500-600 litara soka na sat", rekao je Popović.

Predsjednik Srpske posjetio mljekaru

Predsjednik Srpske posjetio mljekaru "Pađen"

On je naveo da to proizvode i matični sok višnje, borovnice, te mješavine. "Osim toga radimo uslužno cijeđenje voća. Domaćini koji imaju svoju jabuku pored kuće donesu, mi iscijedimo, spakujemo u ambalažu koju oni žele", rekao je Popović.

Popović je naveo da 20 godina rade ovaj posao, a sokove prodaju u BiH, Srbiju, odnosno u Hercegovačku kuću u Beogradu i Banjaluci.

On je napomenuo da mu u poslu pomaže supruga, ali i prijatelji, a posebno mu je drago da ih je obišao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.