Šamac

Donacija predsjednika Srpske: Centar za podršku porodicama dobio novi automobil

  • Izvor: SRNA
  • 24.10.2024. 14:01

Savjetnik predsjednika Republike Srpske za sport Milan Đurđević danas je uručio predsjedniku Centra za podršku porodicama i osobama sa poteškoćama u razvoju "Djeca sunca" Tanji Ninković iz Šamca ključeve automobila marke "dačija", sedmosjed, za koji je predsjednik Srpske Milorad Dodik izdvojio 50.000 KM.

Đurđević je rekao novinarima da mu je čast što danas u ime predsjednika Dodika uručuje donaciju nevladinoj organizaciji "Djeca sunca" i djeci koja imaju smetnje u razvoju.

On je podsjetio da je, na zahtjev Ninkovićeve, koja mu je ukazala za potrebu djece iz Udruženja, odmah razgovarao sa Dodikom, koji se saglasio da se djeci nabavi novi automobil za njihove potrebe.

"Ovaj automobil nije samo sredstvo za prevoz djece. Ovo je simbol naše opredijeljenosti da pružimo podršku onima kojima je najpotrebnija. Predsjednik Dodik poručio je da će ovakve aktivnosti uvijek podržati i da će svi organi i institucije Srpske pružiti podršku ovakvim aktivnostima“, rekao je Đurđević.

FZO: Nijedna bolnica nije vratila respirator, ponovo bi donosili iste odluke

FZO: Nijedna bolnica nije vratila respirator, ponovo bi donosili iste odluke

Ninkovićeva je rekla da je ovo veliki dan za djecu iz Udruženja koja žive u ruralnim dijelovima opštine Šamac, čiji roditelji nemaju automobil niti novac da djecu dovoze u Šamac na radionice koje organizuju za njih i druže se.

"To će nas podstaći da radimo još bolje, da pružimo bolju podršku djeci“, rekla je Ninkovićeva i napomenula da u udruženju imaju više od 50 djece, ali da ih ima mnogo više na ovom području koja nisu uključena nigdje nego sjede u kući.

Nude platu veću od 5.000 maraka, smještaj i edukaciju

Nude platu veću od 5.000 maraka, smještaj i edukaciju

Ona je istakla da će sa ovim vozilom proširiti i usluge djeci, obići ih sve, utvrditi koliki je tačan broj djece sa smetnjama u razvoju i pokušati ih uključiti u sve sadržaje za njih u Udruženju.

Sanja Sjeničić iz Crkvine, koja je dijete sa smetnjama u razvoju i koju dovoze kolima jer je u kolicima, zahvalila je predsjedniku Srpske na donaciji vozila, rekavši da će to njoj i njenim drugarima mnogo značiti kako bi bili zajedno u Dnevnom centru i učestvovali na radionicama koje za njih organizuje Udruženje "Djeca sunca".

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.