Kozarska Dubica

Donja Parnica dobija kanalizacionu mrežu

  • Izvor: ATV
  • 16.09.2024. 20:40

Mještani naselja Donja Parnica u Kozarskoj Dubici nakon više od 20 godina dočekali su da dobiju kanalizacionu mrežu. Radi se punom parom, a radovi se postepeno privode kraju. Mještani kažu da je bilo vrijeme da prestane njihova svakodnevna borba sa neugodnim mirisom.

"Veliki je značaj iz razloga što već duži niz godina u rijeku Binjaču sve fekalije završe u istu. Širi se smrad. Čitavo naselje ima problem sa tim. Ova kanalizacija rješava veliku stvar i veliki problem za sve mještane koji ovdje gravitiraju“, kaže Dragoljub Burazor.

"Jako puno nam znači, jer imamo stvarno velikih problema. Jako dugo smo čekali ovo i obećali su nam i nadamo se da ćemo se izboriti i uspjeti na ovome“, poručuje Biljana Pribić.

Dužina kanalizacione mreže je oko kilometar. Iz lokalne uprave naglašavaju da se u ovoj opštini svakodnevno radi i gradi kako bi se ispunili najvažniji zahtjevi Dubičana.

"U tri kraka koje obuhvataju ove tri ulice su potpuno završeni radovi. Preostalo je još da se urade sporedne ulice koje se spajau. Ovo je sad urađeno kao kičma kanalizacije. Tu je značajan broj kuća u ove tri postojeće ulice, ali isto toliko je ostalo da se spoji. Ljudi čekaju na ovu kanalizaciju jako dugo“, kaže načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Kozarske Dubice Darijan Babić.

Vrijednost projekta je 180.000 KM. Sve je finansirano iz budžeta opštine Kozarska Dubica. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: