Predsjednik Skupštine

Đurđević za ATV o problemima u Bijeljini: Gradska uprava vodi samoizolacionu politiku

  • Izvor: ATV
  • 24.09.2024. 20:30

Bijeljina obilježava Dan grada, u znak sjećanja na 24. septembar 1943. kada je prvi put oslobođena u Drugom svjetskom ratu.

Tim povodom, između ostalog, održana je i svečana sjednica Skupštine grada.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević kaže da je Bijeljina mogla mnogo bolje da funkcioniše u proteklom periodu.

"Bijeljina je grad koji ima savršen geografski položaj, ima ljude koji su najveći resurs, blizu nam je Beograd, Novi Sad, Еvropska unija, aerodromi. Imamo velike prilike koje nismo iskoristili u prethodnom periodu. Nadamo se da ćemo u narednom periodu to uraditi“, rekao je Đurđević.

Đurđević podsjeća da je Gradska uprava raspolagala sa 270 miliona KM.

"Kada prođete gradom ne možete da vidite taj novac, nije opipljivo. Novac je potrošen a nije iskorišten da se digne kvalitet života ni u smislu infrastrukture ni u smislu rješavanja problema. Politika gradske uprave je bila direktna davanja ka građanima, plaćanja udruženjima, pravili su se deficiti“, dodao je on.

Kaže i da je u Gradskoj upravi zaposlen veliki broj ljudi.

"Angažovano je oko 250 ljudi na 340 koji su već bili tu ranije i onda imamo situaciju da u 2023. imamo deficiti od 10,6 miliona od kojih je 4,6 miliona KM samo za plate zaposlenih gdje je probijen planirani budžet i onda kasnite sa plaćanjima, nemate novca da bilo šta uradite kapitalno“, rekao je on.

Ističe da je Gradska uprava vodila samoizolacionu politiku.

"Mi smo potpuno izolovani, u sukobu smo sa republičkim i zajedničkim institucijama kao i sa Srbijom tu postoji otvoreni sukob sa Srbija gasom, tužimo se, iako je završena gasovodna mreža u gradu gasifikacija nije zaživjela u punom obimu baš zbog tih sporova. Sa komšijama iz Ugljevika i Lopara je neka vrsta sukoba čak iako su ista politička opcija kao gradonačelnik“, pojasnio je on.

Kaže da politika samoizolacije ne vodi ničemu dobrom.

"To ne vodi ničemu dobrom iako nekom raste lični rejting zbog toga građani nemaju ništa od toga. Moramo gledati kako da grad otvorimo ka svim ljudima koji mogu i želele da doprinose a i oni koji ne mogu i ne žele da ih privolimo da doprinesu našem gradiu i da pokušamo nešto važno uraditi što će ostati našim građanima“, dodao je on.

Pratite nas i putem Vibera