Trnovo

Gagović upoznao Dodika sa uspješno realizovanim projektima

  • Izvor: SRNA
  • 25.09.2024. 18:56

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović rekao je da je danas informisao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o vrijednim infrastrukturnim projektima koji su realizovani, a kao najveći uspjeh je naveo postignuto jedinstvo da se za svaku odluku od interesa glasa jednoglasno.

Poslije sastanka, Gagović je rekao novinarima rekao da je govorio o realizovanim projektima vodosnabdijevanja na Jahorini, u koji je prošle godine investirano 1.000.000 KM, i o saobraćajnici u koju je u ovoj godini uloženo takođe 1.000.000 KM.

"Svake godine iz budžeta izdvajamo 30 do 40 odsto za projekte. Predsjednika sam upoznao i o ulaganjima u naselja Trnovo i Kijevo. Morali smo rekonstruisati svaki objekat čiji je suvlasnik opština ili su i njih smještene institucije i to smo u značajnoj mjeri uspjeli", naveo je Gagović.

On je dodao da su poslove oko vodosnabdijevanja, kanalizacije i rasvjete doveli do kraja, te istakao i značajnu podršku predsjednika Republike Srpske.

Naglasio je da je poseban uspjeh postignut u pronatalitetnoj politici, s obzirom na to da su u proteklom periodu doveli nekoliko porodica, za šta je Kabinet predsjednika dao 50.000 KM, a Opštinska uprava 100.000 KM, te da je zahvaljujući tom projektu ove godine upisano 14 prvačića.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić siguran je da će Trnovo iz statusa nerazvijene opštine preći u status srednje razvijene, a u nekom periodu i u razvijenu opštinu.

"Trnovo je opština koja diše jednim duhom. Ljudi su shvatili da u jednoj maloj lokalnoj zajednici samo jedinstvo okupljeno oko lokalne vlasti može da donese prosperitet svim stanovnicima. To se pokazalo kao dobar recept", ocijenio je Ćosić.

Prema njegovim riječima, opština Trnovo je zahvaljujući Gagoviću i njegovom timu unaprijeđena, a ostvarena je veoma dobra saradnja sa Gradskom upravom Istočno Sarajevo.

"Ta saradnja je manifestovana kroz podršku za određene projekte Gradske uprave, kao što je izgradnja Vatrogasnog doma i uređenje deponije Krupačke stijene. Zajedno sa Vladom radili smo kanalizaciju i određene saobraćajnice. Za sljedeću godinu ćemo rezervisati sredstva za izgradnju fabrike za prečišćavanje vode u Trnovu", naglasio je Ćosić.

Ćosić je istakao da je ipak baza uspjeha bila Opštinska uprava, koja je značajna sredstva uložila za razvoj infrastrukture, a tome je doprinijela podrška Vlade i predsjednika Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)