Bihać

Grad izdao važno obavještenje za vlasnike pasa: Obavezni ste

  • Izvor: ATV
  • 16.10.2024. 14:51

Služba za upravljanje razvojem, komunalne djelatnosti i zaštitu okoline Bihaća izdala je važno obavještenje za vlasnike pasa i mačaka u ovom gradu.

Obavještenje je izdato s ciljem stabilizacije i kontrole populacije napuštenih i izgubljenih pasa na ulicama grada, a podsjeća vlasnike na njihove obaveze.

Oni su podsjetili na odredbe Odluke o načinu držanja i zaštite pasa i mačaka kao kućnih ljubimaca i napuštenih i izgubljenih pasa u Gradu Bihaću koje između ostalog propisuju obaveze vlasnika pasa.

Prevodilac ЕUFOR-a popisivala novinare koji prate suđenje Dodiku i Lukiću

Prevodilac ЕUFOR-a popisivala novinare koji prate suđenje Dodiku i Lukiću

"Vlasnik je dužan veterinarskoj stanici prijaviti nabavku, uginuće ili otuđenje psa u roku od 7 dana, kućni ljubimci moraju biti identifikovani (mikročipovani) i upisani u registar kod ovlaštene veterinarske organizacije", podsjetili su i dodali:

"Sa ciljem stabilizacije populacije napuštenih pasa, svi vlasnički psi moraju se sterilisati do 31.12.2024. godine".

Napomenuli su da Grad Bihać u saradnji sa Fondacijom Dogs Trast BiH do 20.12.2024. godine sprovodi besplatne sterilizacije vlasničkih pasa i pasa lutalica na području grada Bihaća.

Odlična vijest za 8.160 građana, dobiće po 200 KM

Odlična vijest za 8.160 građana, dobiće po 200 KM

"Besplatna sterilizacija vlasničkih pasa dostupna je samo za pse čiji vlasnici su nastanjeni na području grada Bihaća", objasnili su.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: