Izbori

Ima li srpskog jedinstva u Vukosavlju?

  • Izvor: ATV
  • 07.08.2024. 19:25

U trku za prvog čovjeka Vukosavlja na predstojećim izborima  će tri kandidata, od kojih dva srpska.

Za fotelju se bore aktuelni v.d. načelnika opštine Dejan Jović iz SNSD-a kome na crtu izlaze SDP-ov Zekerijah Bahić, ali i SDS-ov Bojan Rakić.

Žiteljima ove male opštine sa oko 4.000 glasača nije drago što Srbi nisu jedinstveni.

"Ne bi trebalo da se sudaraju, ali šta ćemo šta možemo kad je tako",

"Da su pametni da se ujedine, zajedno smo jači",

"Mislim da nije dobro, to je moje lično mišljenje iako nisam u strankama ali mislim stvarno da nije dobro, a sad nek se dogovore kako", govore građani za ATV.

U Vukosavlju živi približno jednak broj Bošnjaka i Srba. Zato bi kažu Srbi, jedinstvo trebalo da bude iznad stranačkih podjela. Za sada ga nema.

"Ovdje značajan broj Bošnjaka živi i logično je da oni imaju kandidata za načelnika i oni su postigli to neko jedinstvo. Međutim, sa srpske strane pored svih pokušaja nije uspjelo doći do jedinstvenog izbora za kandidata", rekao je  Dejan Jović, v.d. načelnika opštine.

SNSD ima podršku HDZ-a i svih srpskih stranaka, osim SDS-a. Sa njima su nekoliko puta pokušali da pregovaraju, ali bezuspješno.

Odbili su i da govore pred našom kamerom. SDS se nakon nekoliko godina odlučio za svog kandidata. Zanimljivo je da su dio aktuelne vlasti u Vukosavlju gdje imaju i jednog odbornika.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.