Formiran tim za spasavanje

Jačanje odgovora na prirodne nepogode

  • Izvor: ATV
  • 01.10.2024. 19:17

Čamac za sapsavanje, motorke, trimeri, stiglu su u 15 dobojskih mjesnih zajednica. Oprema je dio projekta jačanje odgovora na prirodne nepogode.

Gornja Paležnica je jedno od izabranih sela. Od rijeke Bosne su udaljeni 30-ak kilometara, ali problem im prave bujične vode. Trimer i motorka će da pomognu u održavanju terena. 

"Zato baš jesmo aplicirali na to da bi to kraj puta rasijecali kosili da se ne bi stvarale te bujice da bi sprečavali normalno i težimo da čistimo korito pošto je usko. Prigradska mjesna zajednica Makljenovac dobila je posipač za so. Riješiće kažu problem na lokalnim putevima u zimskom periodu", rekao je Zvonko Blagojević iz Gornje Paležnice.

"Imamo mehanizaciju domaću to su traktori od privatne lica na koje ćemo nakačiti ovu spravu i time ćemo pokušati u zimskim uslovima ako bude snijega da se borimo sa tim", rekao je Izaim Hadžikadunić iz Maljenovca. 

Oprema je dio projekta koji su finansirali CRS i grad Doboj. Vrijednost je oko 15. 000 maraka.

"Radili smo ankete, akcione planove, i na osnovu njihovih potreba mi smo odredili bodovanje i izabrali 15 MZ koje su po tim planovima najugroženije", rekao je Dragan Petković, načelnik Odjeljenja civilne zaštite Doboj. 

Osim nabavke opreme, Civilna zaštita vrši i obuke stanovništva za reagovanje u slučaju prirodnih nepogoda. Formiran je i tim za spasavanje na vodi i pod vodom koji čini 20 licenciranih spasilaca.   

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)