Ruka spasa

Kabinet predsjednika Srpske spasio Radio Drvar od gašenja

  • Izvor: ATV
  • 20.02.2024. 19:24

Srpski glas i dalje će da se čuje u zapadno - krajiškim opština. Radio ''Drvar'' neće biti ugašen jer je opet ruku spasa jedinom srpskom mediju u ovom dijelu Federacije BiH pružio kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Obezbijeđena su sredstva u iznosu od 30.000 KM kojima će biti izmirena dugovanja radija.

''Sredstva koja nam je obezbjedila Republika Srpska odnosno kabinet predsjednika Republike Srpske su pripomogla i omogućila da izbjegnemo gašenje Radio Drvara, blokadu računa  i nestanka srpskog glasa u Federaciji BiH'', kaže Jelena Dešić, urednik, spiker i novinar Radio "Drvara".

Mještani ove opštine kažu i da ne znaju kako bi opstali da nije pomoći iz Srpske. 

- ''Meni je žao što Drvar propada kao grad jer je stvarno ovo žalosno a posebno radio stanica koja radi od ’74 godine'', ''Velika stvar da se pomaže ne samo radio ''Drvaru'' nego i našem narodu u Federaciji'', kažu građani.

Radio ''Drvar'' trenutno  traži način kako da nastavi sa isplaćivanjem plata, ali i izmirivanjem obaveza koje slijede. Da nije bilo pomoći predsjednika Srpske ovaj mediji stavio bi ključ  u bravu. 

 ''Obzirom da se svakodnevno suočavamo sa mnogobrojnim problemima i administrativnim i finansijskim svakodnevno smo usmjereni ka Republici Srpskoj. Ovo je još jedan dokaz da su Republika Srpska i predsjednik Dodik uvjek prisutni u povratničkim opštinama'', kaže načelnik opštine Drvar, Dušica Runić.

Ovo samo još jedan u nizu dokaza da je Republika Srpska jedini oslonac Srbima povratnicima u Federaciji BiH. Iz opštinske uprave istakli su i da je neophodno naći nove načine poslovanja javnih preduzeća kako ne bi doživjeli sudbinu Radio ''Drvara''. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: