Ništa se još tačno ne zna

Ko će u gatačku skupštinsku većinu?

  • Izvor: ATV
  • 27.10.2024. 19:25

Ništa se još tačno ne zna kada je je u pitanju skupštinska većina u Gacku. SNSD i SDS su igrali neriješeno 6:6 na prošlim lokalnim izborima. Za glavu se hvata novi načelnik. Vukoti Govedarici iz SDS-a neće biti lako.

Gatački političari ovih dana su se ućutali, pred kameru neće, ali makar odgovore na poruku. Srđan Milović nam odgovara da njegov SNSD ostaje u opoziciji. Za njima će po jedan odbornik DЕMOS-a i Prve SDS, potvrđuju predsjednici na lokalu, vjerovatno će im se pridružiti i DNS. Većinu može odlučiti samo SPS koji ima tri odbornika, ali oni su tajanstveni.

"Mi smo otvoreni za razgovor sa svima, a prvenstveno sa koalicionim partnerima iz prethodnog mandata", rekao je Siniša Mandić, SPS Gacko.

Na poruku samo nije odgovorio novi načelnik, ali jesu njegovi odbornici. U gatačkom SDS-u kažu da ća sa mogućim partnerima razgovarati kada Vukota Govedarica sjedne u fotelju načelnika. Tvrdi se pazar, kažu oni koji poznaju gatačke političare.

"Maksim Skoko neće ugroziti svoju poziciju kao neko ko vodi RiTЕ Gacko, u krajnjoj liniji RiTЕ ima deset puta veći budžet nego Opština Gacko. U tom smislu vodiće se računa i ako ne o interesima građana onda o njihovoj poziciji u očima građana. Mislim da neće biti zvanične saradnje, ali ja očekujem da će biti prostora za neku tihu saradnju", rekla je Milanka Kovačević, novinar iz Gacka.

Za većinu u Gacku je potrebno deset ruku. SDS ima šest pridružiće im se i jedna ruka Radikala, ali opet za većinu fale tri. Taman koliko ima Socijalistička partija Srpske, zato su sve gatačke oči uprte u ovu stranku, a pogotovo u prvog čovjeka tamošnjeg giganta Maksima Skoka.

Pratite nas i putem Vibera