SNSD Pale

''Naprasna Kojićeva briga za Paljane kojima je donedavno naplaćivao vodu po znatno većoj cijeni nego Sarajlijama''

  • Izvor: SRNA
  • 22.09.2024. 13:06

Iz Opštinskog odbora SNSD-a Pale saopštili su da moraju podsjetiti zaboravnog kandidata DЕMOS-a za načelnika ove opštine Dejana Kojića da je ovdašnji lokalni parlament usvojio Odluku o korišćenju javnih saobraćajnih površina na lokalitetu Jahorine i to sa 15 glasova za i šest suzdržanih i poručuju mu da ovu planinu ne zloupotrebljava u predizborne svrhe, iskazujući navodnu brigu za Pale i Paljane.

"Očigledno je da Kojić pati od amnezije i zaboravlja da su za ovu odluku glasala i tri odbornika njegovog DЕMOS-a dok su bili u koaliciji sa SNSD-om, baš kao što su glasali i za niz drugih odluka u vrijeme kada je DЕMOS činio vlast sa SNSD-om, a sada, zarad sopstvene političke promocije i grčevite borbe za svaki glas, napada i kritikuje tu istu vlast u kojoj je donedavno bio važan činilac, koja ga je imenovala za direktora preduzeća `Vodovod i kanalizacija` i sa kojom je dijelio i stavove i odgovornost za donesene političke odluke", navodi se u saopštenju.

Reagujući na Kojićevu objavu na društvenim mrežama u kojoj navodi da će mu prvi zahtjev prema Olimpijskom centru (OC) "Jahorina" kada, kako kaže, postane načelnik opštine, biti usmjeren na to da parking-mjesta na Jahorini budu besplatna za građane Pala, ovdašnji odbor SNSD-a je ocijenio da je to naprasno iskazivanje navodne brige za sugrađane sa adrese bivšeg direktora koji im je donedavno naplaćivao vodu po znatno većoj cijeni nego potrošačima u federalnom Sarajevu.

Zbog slova završio ”iza rešetaka”!

Zbog slova završio ”iza rešetaka”!

"Dejan Kojić je političar bez vizije i jasnog programa, pa donekle i razumijemo njegovu potrebu da krade ideje od našeg poslanika Damjana Škipine koji je, za razliku od njega, otvoreno razgovarao sa rukovodstvom OC `Jahorina` i kroz zajednički dogovor već donio olakšice za Paljane, ali istovremeno ne možemo razumjeti da zamjenom teza i jeftinim populizmom želi da se predstavi kao dobrotvor koji jedini vodi brigu o Palama i građanima ove opštine", ističu iz SNSD-a Pale.

Paljanski SNSD ističe i da je sasvim jasna Kojićeva potreba da se samopromoviše i da ne bira način i sredstva, što je javnosti već dobro poznato, kako bi ostvario svoj politički cilj, ali i naglašava da je nekorektno, pa i nedopustivo da u svemu tome zloupotrebljava građane i Jahorinu kao nesumnjivo najveći resurs i razvojni potencijal opštine kojom bi da sutra rukovodi.

"Ako se već sjetio svih sugrađana, a ne samo onih kojima je otpisivao dug za neplaćenu potrošnju vode, onda od Kojića očekujemo da bude sveobuhvatan u svojim najnovijim zahtjevima, pa da i svoje političke prijatelje i pokrovitelje koji se bave ugostiteljstvom i hotelijerstvom pozove da uvedu besplatan parking i slične olakšice", poručuju iz Opštinskog odbora SNSD-a Pale.

Dodik: U Banjaluci nema nijednog kapitalnog projekta

Dodik: U Banjaluci nema nijednog kapitalnog projekta

Iz paljanskog SNSD-a podsjećaju Kojića da je svoj stav o temi "Šta Pale i Paljani imaju od Jahorine" mogao iznijeti i na javnoj tribini održanoj 5. septembra, na koju je uredno pozvan, ali je učešće kategorički odbio.

"Kojić je očigledno čovjek monologa, dok mu je dijalog nepoznata kategorija, što nije dobro, baš i kao neki njegovi maniri i osobine, o kojima je javnost podrobnije upoznata ovih dana, a koji mu nisu za ponos, naprotiv", zaključuje se u saopštenju SNSD-a Pale.  

Pratite nas i putem Vibera