Gradonačelnik Bijeljine

Novi istup Ljubiše Petrovića

  • Izvor: ATV
  • 01.10.2024. 19:30

Dok je njegovanje vijekovnih bratskih odnosa snažnije nego ikada, aktuelni gradonačelnik Bijeljine indirektno napada sam vrh države Srbije.

NЕĆЕTЕ KOPATI!!! - jedan je od posljednjih istupa Ljubiše Petrovića. Fraza je to koju koriste opozicionari u Srbiji protiv politike Aleksandra Vučića. Njegovo usmjeravanje građana Semberije i Majevice i stvaranje neprijateljstva prema bratskoj Srbiji datira od ranije. U nekim od najranijih objava na svojoj Fejsbuk stranici Petrović kaže:

„Od stranih neprijatelja ćemo se i odbraniti ali domaći su problem, tokom vijekova sami smo sebi bili najveći neprijatelji i sami ćemo se od sebe najteže odbraniti ali ODBRANIĆЕMO SЕ!“

Nije jasno zašto je sav vrh Srbije targetiran kao neprijatelj, ali Petrović je nastavio dalje. U svojim objavama, dijeleći tekst jednog portala, jasno se vidi kako se obraća predsjedniku Srbije i predsjedniku Republike Srpske, uz fotografiju Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.

„U Semberiji i na Majevici kopati litijum nećete!!!“

Za dobijanje političkih poena iskoristio je i slavu grada, dijeljenjem letaka. Kao neko ko je za četiri godine svog mandata od infrastrukturnih projekata ostavio pokoje igralište, Petrović savjetuje i svjetske političare.

„Svi političari i svi funkcioneri moraju shvatiti da takva ozbiljna pitanja kao što je rudarenje litijumom se ne rješavaju i o njima se ne odlučuje iza zatvorenih vrata, unutar kabineta, na sastancima“, napisao je Petrović.

Petrović se ponosi da je prvi koji je rekao NЕ litijumu, dok se u svijetu vlade utrkuju ko će doći do "minerala budućnosti".  Redovan je na svim okupljanjima i tribinama protiv litijuma, nerijetko ponosno ističući da brani ne samo Semberiju, Majevicu nego i region u šta je uključena i Srbija. 

Da o Srbiji ne misli dobro pokazuje i sukob sa „Srbija gasom“ koji je većinski vlasnik „Bijeljina gasa“, sa kojima je stigao i do suda. 

U vrijeme sve većih pritisaka stranih sila na srpski narod, kada su jedinstvo i sabornost potrebniji nego ikada, Petroviću su očigledno bitniji lični interesi.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)