Teslić

Peticija o lažnoj odbrani "9. januara"

  • Izvor: ATV
  • 21.06.2024. 19:13

Aktivisti teslićkog SDS-a i danas su građane vukli za ruku da potpišu peticiju. Ipak, štand gotovo prazan. Teslićani zbunjeni. Nije im jasan poziv za potpisivanje peticije da 9. januar ostane Dan Republike, kada, kako kažu, 9. januar niko nije ni ukinuo.

Peticija o lažnoj odbrani 9.januara je u stvari poziv na promociju nove stranke Milana Miličevića, i to stranke kojoj čak nije ni predsjednik, kažu u teslićkom SNSD-u.

Poručuju da je na sceni sulud čin, jeftina politička predstava u režiji predsjednika SDS-a i načelnika Teslića. 

- Ova lažna odbrana "9. januara" potvrđuje da je Milan Miličević obični poslušnik stranaca koji pokušava da naruši svesrpsko jedinstvo. Miličević otvoreno radi i protiv politike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića po nalogu svojih stranih mentora. Niko nije i neće ukinuti 9. januar kao Dan Republike Srpske i to jasno piše u Deklaraciji Svesrpskog sabora o zajedničkoj budućnosti srpskog naroda. Republika Srpska nastaviće da slavi 9. januar kao Dan Republike, a dodaje se i obilježavanje 15. februara kao Dana državnosti Srpske i Srbije! - saopšteno je iz OO SNSD Teslić.

Jasno piše, ali Milan Miličević, izgleda, neće da čita. A neće ni da se javi na telefon.

Na naše pozive danas nije odgovarao. Javio se zato Milan Kasapović, predsjednik teslićkog SDS-a, ali samo na kratko i to da obeća dati komentar, koji na kraju, opet, nije dao. U međuvremenu, SDS na društvenim mrežama i dalje građane Srpske poziva da potpišu peticiju. 

Iz teslićkog SNSD-a podsjećaju Miličevića da, kao načelnik opštine Teslić, nikada nije dozvolio da bar jedna ulica u ovoj opštini, kako kažu, nosi naziv "9.januar", kao što je to slučaj u većini opština i gradova širom Republike Srpske. Sve to, kažu, dodatno govori o iskrenosti njegovih namjera u lažnoj odbrani Dana Republike.

Pratite nas i putem Vibera