Administrativna taksa

Poskupljuje vjenčanje, taksa za sudbonosno "da" i do 200 maraka

  • Izvor: Nezavisne
  • 28.11.2023. 07:46

Ko ima para za svadbu sa 200 do 300 gostiju, može platiti i taksu za vjenčanje, tako bi najkraće izgledalo obrazloženje nadležnih za poskupljenje taksi koje mladenci plaćaju prilikom sklapanja braka.

Naime, odbornici u Skupštini grada Doboj usvojili su odluku o izmjeni i dopuni odluke o gradskim administrativnim taksama koja, između ostalog, predviđa da za vjenčanje u toku radnog vremena Gradske uprave mladenci neće imati nikakav trošak, ali će zato za sklapanje braka nakon radnog vremena i tokom vikenda u prostorijama GU ili mjesnih kancelarija parovi plaćati taksu od 50 KM.

Vjenčanje u ugostiteljskim objektima ili drugim javnim i privatnim prostorima koštaće ih 150 KM, dok je vjenčanje u vrijeme državnih i vjerskih neradnih praznika, bez obzira na to gdje budući supružnici stavljaju svoj potpis, najskuplje i taksa iznosi 200 KM.

Prema važeći zakonskim aktima, brak se sklapa u prisustvu matičara i odbornika.

Ukoliko brak zaključuju nepokretni i bolesni mladenci u stanu ili bolnici, to se ne smatra posebnim uslugama, pa prema istoj odluci za taj izlazak matičara i odbornika ne teren se ne plaća taksa.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: