Uspostavljanje diplomatskih odnosa

Potpisano pismo namjere o saradnji između Laktaša i Tjenšuija za budući razvoj i napredak

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2024. 09:04

Gradonačelnik Grada Laktaši i izvršni potpredsjednik pokrajinske Narodne asocijacije provincije Gansu za prijateljstvo sa stranim zemljama, Narodna Republika Kina, potpisali su pismo namjere o uspostavljanju diplomatskih odnosa u cilju unapređenja međusobnog prijateljstva i saradnje.

Ovaj značajan događaj označava iskorak u razvoju odnosa između dva grada, zasnovanog na principima uzajamnog poštovanja.

Sporazum je temelj za jačanje saradnje u brojnim oblastima, uključujući industriju, poljoprivredu, trgovinu, obrazovanje, sport, kulturu i turizam. Ovo partnerstvo će omogućiti intenzivniju razmjenu iskustava i znanja, što će doprinijeti obostranom razvoju zajednica.

“Saradnja između Republike Srpske i Kine predstavlja ključni element našeg zajedničkog razvoja. Ponosan sam što je Grad Laktaši među prvima u našoj regiji koji otvara vrata novim partnerima iz Kine, kao jednim od vodećih ekonomskih sila u svijetu. Ova partnerstva ne samo da jačaju naše ekonomske veze, već i doprinose kulturološkom razumijevanju i prijateljstvu. Vjerujemo da kroz razmjenu iskustava i resursa možemo ostvariti obostranu korist koja će pozitivno uticati na život naših građana. U ovom trenutku, više nego ikad, važno je jačati prijateljstva između naših naroda i stvarati temelje za buduće generacije”, istakao je gradonačelnik Miroslav Bojić.

Zvaničnici gradova istakli su važnost aktivne međuljudske razmjene i daljeg razvoja saradnje. Očekuje se da će se u budućnosti potpisati i dodatni sporazumi koji će otvoriti nove mogućnosti za nove saradnje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: