Bileća

Predsjednik Dodik u mljekari ''Pađeni'': Divan primjer porodične kompanije koja sada zapošljava 200 radnika

  • Izvor: ATV
  • 30.09.2024. 15:13

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik posjetio je danas mljekaru "Pađeni" koja je primjer uspješne privredne priče iz Bileće. O rezultatima rada je govorio i direktor mljekare, Nenad Vukoje.

- Naš pogon prerađuje oko 70 litara mlijeka dan, koje je otkupljeno od naših kooperanata sa područja Republike Srpske, a nešto imamo i iz Federacije. Ovo je primjer da i na ovim prostorima se može stvarati povoljna klima i povoljan odnos prema radnoj snazi. Mi ovdje zapošljavamo oko 200 radnika, i imamo izvoz u desetak zemalja, i Еvropske unije i u okolne zemlje. Sada pripremamo izvoz i prema Južnoj Koreji – rekao je Vukoje.

- Kada postoji želja, volja i hrabrost, sigurno je da se može uspjeti. Mi ovo radimo već 25 godina, i mislim da smo puno toga uradili. Svake godine smo ulagali, i kompletna porodica je uključena u ovaj posao. Napravili smo dobar kadar koji može da vodi ovu firmu – naglasio je on.

- Trenutno imamo oko 800 kooperanata od kojih otkupljujemo mlijeko, s tim što za nas otkupljuju i neki drugi mlijeko u Bijeljini, tako da je taj ukupan broj približno 1000 - rekao je on, te istakao da se njihov pogon proširuje:

- U ovoj godini smo uložili oko milion i po maraka u naš pogon, pravimo novu halu, u koju ćemo da ubacimo neku novu opremu koja je neophodna za razvijanje proizvodnje.

Predsjednik Srpske posjetio mljekaru

Predsjednik Srpske posjetio mljekaru "Pađen"

Novinarima se obratio i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

- Šta reći nego divan primjer kompanije koja je porodični biznis, koja je ovdje nastala iz ljubavi i posla porodice koja evo sada zapošljava 200 radnika. Ono što je važno ovdje naglasiti jeste da je tehnološki nivo imponzantan, zahvaljujući mladim stručnjacima koji daju svoj doprinos. Ja sam zahvalan u ime Republike Srpske i kompaniji i vlasniku, njegovoj porodici i svim radnicima koji ovdje rade. Ova kompanija je uspjela redovnim isplatama održati sigurne linije snabdijevanja. Ovdje sam vidio nešto što dosad nisam vidio, sir torotan iz mješine, i da nije ove kompanije taj tradicionalni način proizvodnje sira bi prestao. Ovo je jedan spoj tradicije, komercijalne potrebe tržišta i potrošača. Bio sam ovdje prije četiri godine i može da se vidi napredak. Onoliko koliko se može invenstirati da se ne ugozi poslovanje invenstira se - istakao je predsjednik Srpske, Milorad Dodik.


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.