Nedostaje još jedna operaciona sala

Razmišlja se o proširenju kapaciteta Bolnice ''Srbija''

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2024. 19:22

Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu nedostaje još jedna operaciona sala zato se razmišlja o proširenju, kaže ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić nakon sastanka sa direktorom bolnice i gradonačelnikom Istočnog Sarajeva.

Dobro je što se ljekari vraćaju sa specijalizacije, a najavljena je nabavka nove opreme.  

"Mamograf koji je neophodan svakako ne samo u bolnici nego u široj regiji. Razgovarali smo i sa Gradom Istočno Sarajevo da zajednički uđemo u taj proces i da pokušamo zajedno nabaviti najsavremeniji mamograf koji bi bio na koristi cijele regije“, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Ministarstvo i uprava će zajedno naći rješenje dugovanja prema radnicima iz proteklog perioda, kaže direktor bolnice Nebojša Šešlija. Uvođenje novih usluga dalo je rezultate u poslovanju. 

"Zadnje četiri godine bolnica posluje pozitivno što do sada nikada nije bio slučaj, gdje smo kroz povećanje obima posla i povećanje broja usluga koje pružamo našim stanovnicima uspjeli ostvariti pozitivno poslovanje i sa FZO Republike Srpske“, kaže direktor Bolnice "Srbija“ Nebojša Šešlija.

Podrška grada Istočno Sarajevo ni u narednom periodu neće izostati kada je riječ o ulaganjima u Bolnicu Srbija, poručio je gradonačelnik Ljubiša Ćosić. Međutim, najvažnije je vraćanje povjerenja pacijenata ove regije u jednu ovakvu zdravstvenu ustanovu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)