Nakon vladavine SDS-ovih načelnika

Sokolac i Ugljevik dobili SNSD načelnike

  • Izvor: ATV
  • 12.10.2024. 19:15

Nakon godina vladavine SDS-ovih načelnika, Sokolac i Ugljevik su opštine u kojima su pobjedu odnijeli SNSD-ovi načelnici. Strahinja Bašević sa načelničkog trona skinuo je Milovana Bjelicu u Sokocu, a Dragan Gajić u Ugljeviku Vasilija Perića. Obojica kažu da kampanja nije uvijek bila fer i poštena.

"Onda je došlo do, kako ste pomenuli, pokušaja eliminacije mene kao političkog kandidata, na drugi način, montiranjem jednog procesa, gdje su oni uzeli da probaju da dokažu neki slučaj koji susizvadili iz 2020. godine", kaže Strahinja Bašević, kandidat SNSD-a za načelnika Sokoca.

"Građani Ugljevika takođe su prepoznali sve ove stvari slične kao i na Sokocu da se plate ne isplaćuju, da porezi i doprinosi, da se duguje po 10 toplih obroka, dvije-tri plate, prevoz, dobavljačima ogromna sredstva. to su neke osnovne stvari a budžet Ugljevika je oko 15 miliona maraka. Znači neke osnovne stari, radnici opštinske uprave maltene mole za platu", kaže kandidat SNSD-a za načelnika Ugljevika Dragan Gajić.

Sokolac i Ugljevik, postali su zatvorene sredine, bez investicija i razvojnih projekata, sa minusima i dugovanjima u budžetu, neispunjenim obećanjima, kažu novoizabrani načelnici. Stanovništvo je to prepoznalo i presjeklo. Zadržavanje stanovništva, nova radna mjesta, izgradnja infrastrukture, i Gajiću i Baševiću biće prioriteti u budućem radu. 

"Ja sam prezentovao u svom planu i programu izlazak Ugljevika ka autoputu Bijeljina-Brčko da napravimo jednu industrijsku zonu i sa svim tim mladim ljudima koji su otišli iz Ugljevika, porazgovarati, vidjeti, postoji li kakva mogućnost i njih uključiti u sve ove aktivnosti vezano za našu lokalnu sredinu", kaže Gajić.

"Kad sagledamo svu tu priču, onda ćemo sjesti da napravimo plan. Za sljedeću godinu u njoj očekujem da riješimo sadašnju finansijsku deblokadu odmah u prvom mjesecu funkcionisanja , jer kontinuirano je dva mjeseca blokiran račun. Ne može da se obalja funkcionisanje opštinske uprave", kaže Bašević.

I Bašević i Gajić računaju na pomoć Vlade Republike Srpske i predsjednika Dodika. Spremni su da podvuku crtu ispod onoga što će zateći, zasuču rukave i krenu iz početka. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: