Izgradnja sportske sale "Srbija"

Sva djeca da imaju uslove za bavljenje sportom u opštini Jezero

  • Izvor: SRNA
  • 29.05.2024. 20:49

Na put od hiljadu milja kreće se prvim korakom, a taj prvi korak u opštini Jezero bio je izgradnja sportske sale "Srbija" uz podršku Vlade Srbije, dok je drugi bio formiranje sekcija, klubova i Sportskog društva "Jezero", izjavio je ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov prilikom posjete ovoj opštini.

Todorov je naglasio da je današnja donacija sportske opreme osnovnoj školi u Jezeru tek početak saradnje, te da će u budućnosti treneri biti edukovani na seminarima u Srbiji za rad sa djecom, a biće uspostavljena i saradnja u svim sportovima koji imaju sportske sekcije u ovoj opštini, a to su košarka, fudbal, džiju-džica, džudo.

"Posebno me raduje činjenica da će ova sala biti iskorištena, ne samo za časove fizičkog vaspitanja, nego da će biti i mjesto okupljanja djece poslije škole. Osjećao sam potrebu da pomognemo jednu tako dobru inicijativu", rekao je Todorov.

On je čestitao načelniku opštine Jezero Snežani Ružičić za postignute rezultate, kao i za nesebičnu energiju koju ulaže u razvoj sporta i ostalih životnih sfera u ovoj opštini.

Sportista Nemanja Majdov rekao je da ga raduje činjenica da je mnogo djece u opštini Jezero zainteresovano za sportske aktivnost, naglašavajući da svi veliki šampioni uglavnom potiču iz malih sredina.

"Iskreno se nadam da je među ovom djecom jedan od budućih šampiona. Naša misija je da sva djeca imaju adekvatne uslove da ispune svoje snove, da postignu najbolje sportske rezultate, učestvuju na Olimpijskim igrama, te možda budu i prvaci svijeta", poručio je Majdov.

On je pozvao djecu i njihove trenere da dođu na "Majdov akademiju" koja će biti organizovana u avgustu u Istočnom Sarajevu.

Majdov je pojasnio da je riječ o projektu koji će okupiti djecu iz 25 zemalja, gdje će olimpijski šampioni učiti djecu džudo vještinama.

"Sva djeca iz Republike Srpske do 15 godina imaće besplatno učešće, a pokrovitelj održavanja `Majdov akademije` je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik", rekao je Majdov.

Ružičićeva je istakla da je velika čast ugostiti šampiona kao što je Nemanja Majdov, kao i predstavnike Srbije koja je pomogla izgradnju sportske sale "Srbija" u ovoj opštini.

"Danas sam mnogo naučila od ovih sportista i drago mi je da svjedočim prvim koracima stvaranja možda nekih budućih šampiona iz ove opštine kroz džudo ili neki drugi sport. Ulaganje u sport, stvaranje uslova i prilika da djeca učestvuju u sportskim aktivnostima i budu na sportskom terenu, već je veliki uspjeh svih nas koji vodimo bilo kakve projekte na području naših zajednica", rekla je Ružičićeva.

Djevojčica Marina Nikolaš kaže da je za nju i ostalu djecu u opštini Jezero velika čast što su danas imali priliku da upoznaju sportistu Nemanju Majdova.

Ambasador Ivan Todorov, generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić, ministar savjetnik u Ambasadi Srbije u BiH Nataša Đorđević i sportista Nemanja Majdov prilikom posjete Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" upriličili su primopredaju sportske opreme kao vid donacije ovoj školi.

Pratite nas i putem Vibera