Teslić

U Banji Vlajići uzavrelo oko vode i lažnih obećanja

  • Izvor: ATV
  • 04.07.2024. 20:00

Muke su to velike. Uzdam se u moj bunar, potočić i nebo. Kako je živjeti bez vode zna samo onaj ko je nema, priča Radojka Vasiljević. Kaže da ona i njene komšije u Banji Vlajići, na oko pet kilometara od Teslića, decenijama čekaju priključak na lokalni "Vodovod".

"Odozgo su bili poveli u ono selo vodu i radovali smo se svi, dali za projekat pare. I nikom ništa od toga. Samo promašili tamo i eto", rekla je Radojka Vasiljević iz Banje Vlajići kod Teslića.

Selo nam je sve promašilo osim lažnih obećanja, pričaju nezadovoljni mještani. Okupili su se na ulazu u selo.  

Do ove table je došao gradski vodovod koji nikada dalje nije produžen, a oni nas dvije decenije lažu. Lažu nas od izbora do izbora. Kako dolazi koja izborna godina tako nam dođu lažu, petljaju, kako oni, tako i ljudi koje smo mi birali ovdje da nas predstavljaju u opštini", rekao je Tomislav Mihajlović iz Banje Vjalići kod Teslića.

U međuvremenu, mještani su prepušteni sami sebi. Po pitku vodu idu na izvore i u trgovine. Ono što su sami pokušali, donijelo je više štete nego koristi. 

"Imamo vodu banju, sumpor, nije za piće nosili smo na analizu. Uništi nam unutra sve cijevi, bojler", rekao je Zvjezdan Mihajlović iz Banje Vlajići kod Teslića.

Sve smo mi to prošli, pričaju na drugom kraju Vlajića gdje je voda stigla. Komšije su zagledane u njih, znaju šta je bio dogovor, ali od dogovora nije bilo ništa.

Milan Miličević, načelnik Teslića, danas odgovara -  ne može se samo iskopati kanal i postaviti crijevo. Kaže, ima idejno rješenje. 

"Projektna dokumentacija za taj dio vodovoda je u izradi i ona ne postoji. Postoji dakle idejno rješenje, ali to je idejni projekat, a konačni projekat je nešto što treba da bude urađeno", rekao je Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

A kada to niko ne zna. Ne zna ni Miličević. Priča da je procedura duga i zbog toga je odgovor teško dati. Mještani Banje Vlajići načelniku odgovaraju da im onda više ne daje ni lažna obećanja. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.