Prijedorska Ugostiteljsko-ekonomska škola poznata je i po ukusnoj i dobroj hrani.
Učenici koji pohađaju smjer kuvari i konobari zaduženi su za to.
U restoranu koji se nalazi u školi služe raznovrsnu ukusnu hranu.
Naša ekipa posjetila je ovaj poznati prijedorski restoran, porazgovarala sa učenicima ali i probala hranu.
Od ranog jutra, vrijedni učenici pripremaju hranu koju će tokom dana poslužiti gostima restorana.
Kažu, nije im teško spremati hranu.
Vole da pripremaju razna jela - palačinke, kuvanja, lazanje i tako dalje.
Većina učenika kaže da nakon školovanja planiraju da nastave da se bave ovim poslom.
Profesor Marko koji vodi ovu ekipu kaže da su krenuli od početka.
"Važno je da nauče organizaciju, par osnovnih stavki u veza sa kuvarstvom, da dobiju temelj a kasnije sebe da izgrađuju sebe na karijeru“, kaže profesora.
Kažu, restoran je obično pun ljudi. Konobari kažu da dijele posao i tako olakšavaju jedni drugima dan.