Dragan Gajić

Ugljevik spreman za grejnu sezonu, cijena se neće mijenjati

  • Izvor: ATV
  • 26.09.2024. 20:59

U Ugljeviku je grijanje 24 časa dnevno, najjeftinije je u Republici Srpskoj i neće poskupiti, poručio je ovo direktor firme "Termo nova" d.o.o. Ugljevik, Dragan Gajić.

Kako je kazao gostujući u ATV-ovoj emisiji Tet-a-Tet, sa priprema se već počelo kako bi sve bilo gotovo do 15. oktobra.

- Nema zime u Ugljeviku, počeli smo sa pripremama. U ponedjeljak smo krenuli sa zapunjavanjem sistema, priprema se za novu grejnu sezonu. Ona kreće 15. oktobra, ali mi smo već sada počeli sa pripremama. To je cijevni sistem koji šest mjeseci miruje, šest mjeseci radi tako da smo na vrijeme krenuli. Sistem grijanja u Ugljeviku je napravljen 1985. godine i mi dobijamo grijanje sa Termoelektrane. Ima problema kao i svaka komunalna usluga ali se trudimo da to održimo da narod ima tople radijatore. U Ugljeviku je grijanje 24 časa i najjeftinije je u Republici Srpskoj i neće poskupiti - rekao je Gajić.

Kako je naglasio, vlast u Ugljeviku već duži niz godina izbjegava da preuzme i upravlja sa tom komunalnom uslugom.

- Lokalna zajednica se ne pretjerano ne bavi s tim. To je komunalna usluga i trebalo je da bude u sastavu opštine. Međutim, to aktuelna vlast već duži niz godina izbjegava da preuzme i upravlja sa tom komunalnom uslugom. Rudnik Termoelektrana je osnovao kćerku firmu "Termo nova" koja se bavi isporukom krajnjim korisnicima toplotne energije, a mi u saradnji sa TЕ održavamo cijeli sistem. Problem je u održavanju i što ni rudnik ni TЕ kao ni "Termo nova" ne mogu da apliciraju prema nekim fondovima, prema kojima bi mogla lokalna zajednica da aplicira. To je opstrukcija, nezainteresovanost. Treba još mnogo toga uraditi - istakao je Gajić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: