Najave

Uskoro rekonstrukcija prijedorske bolnice

  • Izvor: ATV
  • 01.07.2024. 19:20

Idejni projekat rekonstrukcije prijedorske bolnice Vladi Srpske trebalo bi da bude predstavljen u roku od mjesec dana.

Ovo je poruka koja danas stiže iz te zdravstvene ustanove koja godinama čeka na obnovu.

"I da ćemo biti spremni da ga prezentujemo Ministarstvu zdravlja i nakon toga ćemo dalju dinamiku da li taj idejni projekat zadovoljava sva ona rješenja koja su neophodna i zahtjeve koje je Ministarstvo zdravlja dalo pred nas kao projektante", Miroslav Bijelić, v.d. direktora bolnice "Dr Mladen Stojanović" Prijedor.

Očekuje se potpuna rekonstrukcija. O tome su danas razgovarali sa ministrom zdravlja koji je posjetio prijedorsku bolnicu. Alen Šeranić razumije da su Prijedorčani, možda, i pomalo umorni od dugogodišnje priče o rekonstrukciji ali poziva na još malo strpljenja jer je u pitanju velik i zahtjevan projekat.

"Informacije koje imamo je da bi taj idejni prijedlog trebao da dođe zvanično za nekih mjesec dana prema Ministarstvu gdje bi se Vlada nakon sagledavanja cijelog tog idejnog rješenja morala izjasniti i zadužiti svakako bolnicu ali i grad u dalju realizaciju", kaže Šeranić.

I grad će da pomogne. Rekonstrukcija bolnice je jedan od prioriteta.

"Što se tiče sve neophodne dokumentacije, same izrade, mi smo se uključili. Uključili smo zavod za izgradnju grada, svih ustanova, preduzeća, mi smo na raspolaganju", rekao je gradonačelnik Slobodan Javor.

Prijedorska bolnica otvorena je 1985. godine i tada je bila jedna od najsavremenijih na ovim prostorima. Međutim, ozbiljnijih ulaganja od tada nije bilo.

Izrada idejnog projekta za rekonstrukciju prijedorske bolnice "Dr Mladen Stojanović" je pri kraju. Vrijednost procijenjenih radova je negdje oko 140 miliona maraka.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)