Neočekivani obrt

Avganistanac priznao da je u BiH ubio za novac

  • Izvor: Nezavisne
  • 27.09.2024. 22:54

Suđenje 28-godišnjem državljaninu Avganistana danas je dobilo neočekivani obrt kada je, govoreći o svom životu, pred sudijom priznao da je prelazeći Balkansku rutu u Bosni i Hercegovini ubio čovjeka i to za novac.

Naime, danas je održano ročište Avganistancu kojem trenutno sude zbog napada na svog cimera u stanu u njemačkom Еrnstvejleru, kada je on, slučajno ili ne, priznao daleko teže krivično d‌jelo – ubistvo u BiH.

"Nikada nisam išao u školu, niti sam pohađao bilo šta. Avganistan sam napustio prije šest godina i toliko traje moje putovanje do Njemačke. Svih ovih godina sam išao Balkanskom rutom preko Irana, Turske, Grčke, BiH, Italije, Švajcarske i Francuske. Tokom svih ovih godina bavio sam se raznim poslovima, čak sam radio i za ljude sa “one strane zakona”. U Bosni i Hercegovini sam ubio čovjeka zbog novca, jer mi je trebao novac da nastavim dalje", rekao je on pred sudijom.

Govoreći o svom životu u Njemačkoj, kaže da je tu tek nekoliko mjeseci, a vrijeme je uglavnom provodio “pušeći hašiš i hodajući po gradu”.

Inače, njemu se trenutno sudi zbog pokušaja ubistva cimera, sunarodnika iz Avganistana, kojeg je izbo nožem četiri puta. Do sukoba je najvjerovatnije došlo zbog pušenja u stanu. Žrtva napada se, u međuvremenu, oporavila.

O sudbini 28-godišnjeg Avganistanc odlučiće Regionalni sud u Cvajbrikenu, a do presude, on ostaje u pritvoru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: