Saopštenje

Banjalučanin i osam Tuzlaka oštetili mikrokreditno društvo i klijente za skoro 80.000 KM

  • Izvor: ATV
  • 14.10.2024. 14:16

Banjalučanin i osam Tuzlaka osumnjičeni su da su oštetili mikrokreditno fondaciju i klijente za oko 76.000 KM, navedeno je u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Kako su naveli, Policijska uprava Banjaluka podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu, Izvještaj protiv lica A.P. iz Banjaluke, zbog sumnje da je počinio osam krivičnih djela "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ u sticaju sa osam krivičnih djela "Falsifikovanje isprave“, te protiv J.I., B.I, Е.D., B.Č., Е.D., F.B., A.H. i I.Z. svi iz Tuzle zbog počinjenih krivičnih djela "Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“ u sticaju sa krivičnim djelom "Falsifikovanje isprave“.

"A.P. se sumnjiči da je kao službenik mikrokreditne fondacije u Banjaluci u vremenskom periodu od 09.08.2023. godine do 21.03.2024. godine zloupotrijebilo svoj položaj i u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, izradilo, ovjerilo i priložilo falsifikovanu dokumentaciju za klijente u cilju odobravanja kreditnih sredstava, kojom prilikom je klijentima i mikrokreditnoj fondaciji pričinilo materijalnu štetu u iznosu od 23.403 KM“, navedeno je u saopštenju.

Kako su dodali, J.I., B.I, Е.D., B.Č., Е.D., F.B., A.H. i I.Z. se sumnjiče da su u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi tokom novembra 2023. godine, te januara i februara 2024. godine podnijela zahtjeve za kredite mikrokreditnoj fondaciji u Banjaluci uz koje su priložili neistinite podatke i dokumentaciju, na osnovu kojih su im odobreni i isplaćeni krediti u ukupnom iznosu od 52 600 KM, te za navedeni iznos oštetili mikrokreditnu fondaciju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.