OJT Banjaluka

Banjalučanin priznao krađe u marketima, pušten da se brani sa slobode

  • Izvor: ATV
  • 04.07.2024. 13:49

Ranko Malinić (29) iz Banjaluke, koji je u utorak uhapšen zbog sumnje da je počinio tri krađe u marketima na području Banjaluke, pušten je da se brani sa slobode nakon što je priznao krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Ovo je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, uz navođenje inicijala osumnjičenog. Njega je ispitao postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te je u prisustvu svog branioca priznao izvršenje krivičnih djela. 

Nakon ispitivanja osumnjičeni je pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Policijska uprava Banjaluka je juče dostavila izvještaj protiv R.M. Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka  postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo iz člana 227. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Uhapšen Banjalučanin osumnjičen da je u tri krađe ukrao skoro 19.000 KM, pronađen i pištolj

Uhapšen Banjalučanin osumnjičen da je u tri krađe ukrao skoro 19.000 KM, pronađen i pištolj

„Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeno lice u vremenskom periodu od 06.10.2023. do 10.11.2023.godine, te dana 26.06.2024.godine, počinio tri krivična djela razbojništvo u marketima na području Grada Banjaluka, te je tom prilikom prisvojio novac“, saopšteno je iz OJT Banjaluka.  

Malinić je osumnjičen da je na području grada Banjaluka, 6. oktobra i 10. novembra 2023. godine, te 26. aprila ove godine uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja od radnika tri marketa ukupno ukrao 18.849 KM.

Na jednoj lokaciji na području Kotor Varoša pronađeni su i tokom uviđaja izuzeti odjevni predmeti i pištolj marke „Blow TR 17“ koje je uhapšeni koristio tokom izvršenja krivičnih djela, a potom bacio, kazali su juče u Policijskoj upravi Banjaluka.

Pratite nas i putem Vibera