Kalesija

Bivši košarkaš Asim Paščanović izvršio samoubistvo

  • Izvor: ATV
  • 23.09.2024. 13:27

Petesetogodišnji muškarac iz Kalesije počinio je samoubistvo vješanjem.

Policijskoj stanici Kalesija prijavljeno je da je počinjen suicid vješanjem muškarca inicijala A.P. rođenog 1974. godine, potvrđeno je iz MUP-a TK za Tuzlanski.ba.

Kako saznaje Tuzlanski.ba riječ je o proslavljenom košarkašu i bivšem reprezentativcu Turske Asimu Paščanoviću poznatijem kao Asim Pars. Paščanović, koji je preuzeo tursko državljanstvo i promijenio prezime u Pars, rođen je u Tuzli 1976. godine.

Igrao je na poziciji centra. Počeo je trenirati u Slobodi, gd‌je je prošao cijelu školu, a s tadašnjom juniorskom ekipom postao je prvak bivše Jugoslavije. 

U Turskoj je igrao u Galatasaraju, zatim za Ulkerspor, Tofas, Fenerbahče, Еfes Pilsen, Turk Telekom, Pinar Parsijaki, Еrdemir.

U međuvremenu, Pars je nekoliko sezona igrao za moskovski Dinamo i Lokomotivu iz Rostova. Sa reprezentacijom Turske je osvojio srebrenu medalju na Еurobasketu 2001. u Istanbulu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska