Poginule dvije osobe

Cetinje: Bomba bila postavljena na drvetu

  • Izvor: Agencije
  • 20.06.2024. 16:58

Еksplozivna naprava koja je jutros aktivirana na Cetinju, kada su stradale dvije, a povrijeđene tri osobe, bila je postavljena na drvetu - a aktivirana je daljinskim upravljačem.

Naprava je aktivirana u 9.10 časova, a u eksploziji su stradali Petar Kaluđerović i Dragan Roganović.

Tri povrijeđene osobe su na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore, a doktor cetinjske bolnice Predrag Milošević rekao je da je jedan pacijent teško povrijeđen i da mu se još bore za život, dok su dva u stabilnom stanju.

Rekao je i da su jednom pacijentu od eksplozije povrijeđeni vrat, noge i abdomen, ali su uspjeli da mu zaustave krvarenje, te da je u stabilnom stanju prevezen u KC u Podgoricu.

Detalji eksplozije u Cetinju: Osim škaljaraca povrijeđena i prolaznica

Detalji eksplozije u Cetinju: Osim škaljaraca povrijeđena i prolaznica

Druga pacijentkinja je, prema njegovim riječima, žena stara oko 60 godina, koja se slučajno tu našla i koju je pogodio šrapnel u glavu i ramena. Ona je upućena u Podgorici, na dalja ispitivanja, rekao je Milošević.

Treći povrijeđeni je muškarac sa teškim povredama u operacionoj sali mu se bore za život.

- On je u Kliničkom centru Crne Gore, ima teške povrede obje noge - rekao je Milošević.

Pacijenti, kako je dodao, svi imaju od 25 do 30 godina.

Portal CdM prenosi da se tokom uviđaja došlo do pretpostavki da je eksplozivna naprava aktivirana kad su Kaluđerović i Roganović ulazili u auto, kao i da su od detonacije popucala stakla na zgradi Sportskog centra i da je na mjestu eksplozije otkinuto drvo.

Po operativnim policijskim podacima, Kaluđerović, Roganović i dvojica povređenih pripadnici su škaljarskog klana i od ranije su poznati policiji.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: