Subotica

Detalji napada u školi: Učenik prišao djevojčici s leđa, ubo je pet puta nožem

  • Izvor: Blic
  • 18.10.2024. 20:10

Učenik osmog razreda Osnovne škole "Sečenji Ištvan" u Subotici danas poslije 13 časova je nožem izbo djevojčicu iz razreda i ona je kolima Hitne pomoći prevezena u Opštu bolnicu Subotica.

Policijska uprava Subotica je potvrdila da je učenik nožem povrijedio djevojčicu u toj školi i da je za slučaj nadležno Više tužilaštvo u Subotici.

Incident se dogodio između 13 i 13.30 časova, a kako priča jedan od roditelja učenika ove škole, njemu je kćerka ispričala da su učenici imali nulti čas kada se pojavio dječak koji je izbo drugaricu, a prethodnih dana nije bio u školi.

Djevojčica povrijeđena u subotičkoj školi u stabilnom stanju, puštena na kućno liječenje

Djevojčica povrijeđena u subotičkoj školi u stabilnom stanju, puštena na kućno liječenje

- Kćerka kaže da se dječak javio nastavnici i ona ga je pitala zašto je ušao u školu bez školske torbe, a on je rekao da ima neke druge planove koje mora da uradi. Došao je našoj drugarici s leđa i izbo je nožem. Jednom je ubo u ruku i četiri puta u nogu. Pobjegla je s još jednom drugaricom u drugu učionicu, tamo je bila nastavnica srpskog i ona joj je vezala nogu i ruku da joj zaustavi krvarenje. Poslije su odveli tog dječaka u policiju i ne znaju djeca šta je dalje bilo, ali je moja kćerka jako uplašena – kaže otac učenice koja je videla kada je dječak napao djevojčicu nožem.

Djeca su bila jako uplašena i u šoku, a na sreću povrijeđena djevojčica nije životno ugrožena i, prema trenutnim informacijama, ima lakše tjelesne povrede.

"Ozbiljno razmišljam da ispišem dijete iz škole"

Vrlo brzo su se ispred škole okupili roditelji, odnosno, većina je došla po svoju djecu. Jedan od očeva, koji su danas bili ispred škole, je rekao da ga je "sin nazvao da dođe po njega zato što je djevojčica izbodena i da su se ostali učenici uspaničili“.

Oglasilo se ministarstvo o nasilju u sarajevskoj školi

Oglasilo se ministarstvo o nasilju u sarajevskoj školi

- Djeca su jako uplašena, ne znamo šta se tačno dogodilo, ali ovo više nema smisla šta se dešava. Rekli su da se radi o izolovanom incidentu, ali ozbiljno razmišljam da ispišem dijete iz ove škole i upišem ga u neku drugu - rekao je Subotičanin.

Njegov sugrađanin, čija kćerka pohađa istu školu, kaže da je ona vidjela kada je povrijeđena djevojčica izlazila.

- Rekla mi je kćerka da je djevojčica u ruku ubodena i da je vidjela da je izašla krvave ruke, ali i noge. Bila je policija, tražili su dječaka, a on se navodno sakrio u školi – rekao je otac jedne učenice OŠ „Sečenji Ištvan“.

Kako je mogao samo tako da uđe u školu?!

Mnogi roditelji se pitaju „kako je dijete koje danas nije bilo na časovima moglo da uđe samo tako u školu i još da izjavi da ima neke druge planove“.

Pritvor za tri osobe: Sumnja se da su kupovali glasove

Pritvor za tri osobe: Sumnja se da su kupovali glasove

- Nije mi jasno kako se ovo dogodilo, jer ovo nije prvi put. Zimus smo organizovali protest ispred škole zbog prijetnji jednog učenika, nije isto dijete u pitanju. Očekujem da se svi roditelji ponovo nađu ispred škole, jer ovdje naša djeca nisu bezbjedna, i dalje su nebezbjedna. Kad smo stigli pred školu kapija je bila širom otvorena, a sada su je zatvorili. Na šta ovo liči – kaže Subotičanin čije dvoje djece pohađa ovu školu.

Poruka škole u "Viber" grupi roditelja

Roditeljima je poslije ovog incidenta u viber grupu stigla poruka u kojoj se navodi:

„Poštovani roditelji, kao što vam je poznato, u školi se desilo nasilje. Svi učenici su zdravstveno dobro. Škola je preduzela korake iz svoje nadležnosti i uključila institucije iz spoljašnje zaštitne mreže, koje su odmah reagovale. Obaviještena je Školska uprava i Ministarstvo prosvete. Od ponedjeljka, dokle god to bude potrebno, Tim za zaštitu će organizovati aktivnosti da se ublaži stres koji su doživjeli da bi poslije mogli nastaviti sa radom“.

Dačić otkrio za šta je sve osumnjičen Džoni sa Vračara koji je danas uhapšen u Barseloni

Dačić otkrio za šta je sve osumnjičen Džoni sa Vračara koji je danas uhapšen u Barseloni

"Dječak je problematičan i ne baš omiljen"

Pojedini roditelji tvrde da je u pitanju "dječak koji je i prije bio problematičan i ne baš omiljen među vršnjacima", a u Višem sudu u Subotici kažu da još uvijek nema zvaničnog akta tužilaštva kod njih, da predmet još nije stigao do njih, ali im je najavljen i očekuju ga.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: