Ivica Dačić

Detalji pucnjave u Beogradu: Muškarac uhvaćen na mjestu napada sa povredama

  • Izvor: Agencije
  • 27.09.2024. 08:26

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić oglasio se povodom pucnjave koja se dogodila sinoć u Ulici Slavka Ćuruvije u Beogradu.

"Večeras (četvrtak) oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena je upotreba vatrenog oružja. Izlaskom na lice mjesta, pored svog vozila zatečen je N.V. sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predjelu oba koljena, koji nije htio da sarađuje sa policijskim službenicima. Obradom šireg i užeg lica mjesta za sada je pronađena jedna čaura od vatrenog oružja NN marke i kalibra, dok je u dvorištu stambene zgrade pronađen odbačen pištolj NN marke i kalibra," navodi se u saopštenju.

Daljim pregledom lica mjesta ispod putničkog vozila, koje je u tom trenutku koristio N.V. pronađen je uređaj za praćenje i pozicioniranje. 

„U toku je razgovor sa stanarima okolnih zgrada, kao i pregled video materijala sa bezbjednosnih kamera u cilju utvrđivanja detalja navedenog događaja. Što se tiče medijskih navoda da se navodni izvršilac zabarikadirao u susjednoj zgradi u navedenoj ulici, izvršene su provjere kojom prilikom je utvrđeno da je to dezinformacija, jer je lice koje je ušlo u zgradu N.V. Takođe, što se tiče navoda da je ispod automobila postavljena eksplozivna naprava, utvrđeno je da je u pitanju GPS uređaj, a ne eksploziv," izjavio je ministar Dačić.

Osuđivani navijač Nikola Vavić sinoć nije želeo da sarađuje sa policijom i objasni šta se zaista dogodilo u Beogradu. Policiju su pozvali uplašeni građani jer su čuli pucnjavu, a zatim ga videli kako se krije  zgradi u Ulici Slavka Ćuruvije, objavio je Telegraf.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: