Horgoš

Devize u hrani, parfemi iza sjedišta: Carinicima pune ruke posla

  • Izvor: Agencije
  • 15.10.2024. 13:14

Carinski službenici su 13. oktobra 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaje krijumčarenja neprijavljenih deviza skrivenih u hrani, ali i parfema smještenih između sedišta, navedeno je u saopštenju.

"U ranim jutarnjim časovima, na ulaznu stranu prelaza pristigao je 'BMW' stranih registarskih oznaka kojim je jedan par iz Njemačke putovao ka Bugarskoj“, navedeno je u saopštenju. 

U saopštenju dodaju da su putnici prijavili 20.000 evra, a da su carinski službenici tokom kontrole, među hranom spakovanom za put, pronašli i jednu crnu torbicu sa gotovo 46.000 neprijavljenih evra. 

"Tokom večeri istog dana, na ulaz u zemlju je pristigao 'VW Caddy' domaćih registarskih oznaka kojim se iz Njemačke u Srbiju vraćao putnik iz Beograda“, dodaju u saopštenju. 

Kako navode, kontrolom su između prednjih i zadnjih sjedišta otkrivene kese u kojima se nalazilo 85 neprijavljenih parfema svjetski poznatih marki, čija je vrijednost procijenjena na više od 10.000 evra. 

"S obzirom da vrijednost krijumčarene robe prelazi jednu trećinu vrijednosti vozila kojim je prevožena, privremeno je zadržan i automobil“, zaključeno je u saopštenju.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.