Sarajevo

Hapšenja i velika zapljena droge u BiH

  • Izvor: ATV
  • 28.09.2024. 09:49

Dvije osobe uhapšene su u akciji "Rojal Fleš", a policija je Kantona Sarajevo zaplijenila je velike količine droge, saopšteno je iz tamošnjeg MUP-a.

U akciji su uhapšeni M.I. (50) i A.V. (39), obojica iz Sarajeva, a terete se za krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Tokom pretresa policija je zaplijenila više od 5 i po kilograma spida, marihuane ekstazija.

"U pretresima koji su izvršeni na području Centra pronađeno je i oduzeto 11 različitih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, ukupne mase od 2.000 grama, osam različitih pakovanja ukupne mase više od 2.000 grama, odnosno više od 3.500 komada tableta izgleda karakterističnog za opojnu drogu ekstazi; devet PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne mase više od 1.300 grama, četiri digitalne vage, aparat za vakumiranje, te druge predmete od interesa za istragu", saopšteno je iz policije.

Nad uhapšenima se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, nakon čega će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Žena poginula u teškoj nesreći, dvoje povrijeđenih

Žena poginula u teškoj nesreći, dvoje povrijeđenih


Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 13:30 Tajne muzeja

    '' Tajne muzeja

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.