Ubica u bjekstvu

Hladnokrvno ih ubio poslije ručka: Ovo su brat i sestra kojima je presudio Alija Balijagić

  • Izvor: Novosti.rs
  • 26.10.2024. 21:39

Nekoliko sati prije nego što će, kako se sumnja, hladnokrvno da ih ubije, Alija Balijagić boravio je u domaćinstvu stradalih Milenke i Jovana Madžgalja.

Ne sluteći da u dom primaju svog krvnika i dželata, i vjerovatno se predstavljajući lažno, brat i sestra iz zaseoka Sokolac kod Tomaševa, područja na teritoriji opštine Bijelo Polje, primili su ga kao da im je rod rođeni. Nezvanično, on je u petak ručao u kući u kojoj je nekoliko sati kasnije iz vatrenog oružja ubio domaćine.

Dovode se u vezu sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi - Ovo su uhapšene vehabije

Dovode se u vezu sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi - Ovo su uhapšene vehabije

U petak oko 21.10 sati policiji u Bijelom Polju prijavljeno je da su u zaseoku Sokolac u blizini Tomaševa života lišene dvije osobe starije životne dobi. Njihova tijela su pronađena u kući, a naoružani izvršilac je pobjegao.

Policija je u ubrzo identifikovala osobu za koji se sumnja da bi mogao biti ubica. Osumnjičen je Bjelopoljac Alija Balijagić, a radi se o višestrukom povratniku, za kojim policija traga 15 dana zbog krađe puške.

Uznemirenim građanima Bijelog Polja, a naročito mještanima pomenutog sela, je poručeno da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak u iste nepoznatima, dok policija preduzima sve aktivnosti – saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Policajac povrijeđen tokom potrage za ubicom brata i sestre

Policajac povrijeđen tokom potrage za ubicom brata i sestre

U potragu za izvršiocem krivičnog djela i pretragu terena stavljeni na raspolaganje svi raspoloživi kapaciteti Uprave policije – službenici RC bezbednosti “Sjever”, Protivteroristička jedinica, Posebne jedinice policije, Sektora za borbu protiv kriminala, Sektora granične policije, Sektora policije opšte nadležnosti, Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, službeni psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore, dronovi i uređaji za osmatranje i izviđanje.

Kako prenose “Novosti”, u najkraćem roku očekuje se i podrška specijalnih timova Vojske Crne Gore.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: