Tragedija

I u Fojnici ima žrtava tragičnih poplava

  • Izvor: Kliks
  • 04.10.2024. 12:17

Jedna osoba je poginula na području Fojnice u poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, potvrdili su nadležni za "Kliks".

Kako piše "Kliks", prilikom pregleda objekata u jednoj kući, oštećenoj od poplava, u mjestu Dusina u Fojnici, pronađeno je tijelo starije ženske osobe.

Dramatičan snimak spasavanja: Spasioci dozivaju ljude

Dramatičan snimak spasavanja: Spasioci dozivaju ljude

Na mjesto događaja izašli su pripadnici policije i tužilaštva, a za sada nije poznato više detalja.

Inače, osim Kiseljaka i Jablanice, poplave i klizišta su zabilježena i na području Fojnice gdje su bagerima u jutarnjim satima evakuisani građani iz kuća opkoljenih vodom.

"Sve je poplavljeno, ali nas raduje da se rijeka vraća u svoje korito. Za sada imamo informaciju o jednoj osobi koja je izgubila život, a jedna je bila zarobljena u automobilu te ništa ne možemo još potvrditi. Kada se raščisti, omogući pristup kućama i vozilima zarobljenim, vidjećemo kakva je situacija. Dosta ljudi je bilo na spavanju kada se ovo dogodilo tri sata iza ponoći", kazali su iz Civilne zaštite Fojnica.

Еvakuisana iz Jablanice: Žena u osmom mjesecu trudnoće izgubila bebu

Еvakuisana iz Jablanice: Žena u osmom mjesecu trudnoće izgubila bebu

Strahuje se da je broj mrtvih u stravičnim poplavama 20. Spasioci su na terenu u Jablanici, Fojnici, Kiseljaku, Konjicu i drugim pogođenim područjima i pokušavaju da pomognu unesrećenim građanima.

Pratite nas i putem Vibera