Propalo ročište

Još jedan pretres odgođen zbog štrajka advokata

  • Izvor: ATV
  • 18.10.2024. 19:19

Još jedno ročište je propalo zbog štrajka advokata .Ovaj put suđenje za teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića. Glavni pretres u ponovljenom suđenju Benediju Đukanoviću, Rodoljubu Gajiću i Еmiliju Baldu, nije održan jer se branioci po službenoj dužnosti nisu pojavili.

Da jesu, izvodili bi se dokazi, odnosno nalazi dva vještaka. Ono na šta se najviše čeka jeste 3D rekonstrukcija ubistva. Predsjedavajući sudskog vijeća Branimir Jukić rekao da još nije zakazana, ali da će biti urađena kao i da su sredstava obezbijeđena. Datum nije zakazan, jer prvo treba da budu ispitani vještaci i predočeni određeni dokazi. 

Naredno ročište Jukić je zakazao za 6. novembar i napomenuo da odgađanje današnjeg pretresa nije zbog suda, nego zbog toga što branioci nisu pristupili pa nije bilo uslova da se pretres održi. Ipak dok branici štrajkuju, sud nije gubio vrijeme. Pribavili su  nove dokaze. Radi se o jednom pretresu i četiri nova vještačenja. O čemu se tačno radi zanimalo je prvooptuženog Benedija Đukanovića. S obzirom na to da branilaca koji bi mu trebali objasniti nije bilo, sudija mu je odgovorio na pitanja. 

Urađeno je dodatno medicinsko vještačenje kao i balističko. Sve ovo radi se nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu kojim je Đukanović osuđen na 40 godina, Gajić na 20, a Baldo oslobođen krivice. Slaviša Krunić i Žarko Pavlović ubijeni su u sačekuši 22.aprila 2019. godine u Glamočanima kod Laktaša. 

Ubice su pucale u auto u kome su se nalazili. Tada je teško ranjen i Krunićev vozač Goran Ilić. Prema optužnici jedan napadač bio je Benedi Đukanović dok je drugi ubijen u razmjeni vatre. Baldu se stavlja na teret da je kobnog dana napadačima javio kada je Krunić krenuo kući dok se Gajiću sudi da je kao tjelohranitelj Krunićeve žene i djece, javljao napadačima detalje Krunićevog kretanja a sve do hapšenja je nastavio da obavlja taj posao kao da se ništa nije desilo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: