PU Zvornik

Keljmendi nije imao aktivnih potjernica u vrijeme podnošenja zahtjeva

  • 05.09.2018. 13:31

Policijska uprava Zvornik saopštila je danas da je Elvis Keljmendi prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata ispunjavao sve zakonom propisane uslove, te da je provjerama utvrđeno da za njim nema aktivnih potjernica, odnosno da nije ih bilo u vrijeme podnošenja zahtjeva.

Povodom izvještavanja pojedinih medija da je Policijska uprava Zvornik u avgustu 2018. godine, suprotno svim zakonskim propisima izdala putnu ispravu Elvisu Keljmendiju, za kojim je raspisana međunarodna potjernica i kome je zabranjen ulazak u BiH, iz ove uprave ističu da je navedeno lice, prilikom podnošenja zahtjeva nadležnom organu, ispunjavalo zakonom propisane uslove za izdavanje ličnih dokumenata. 

U saopštenju se dodaje da je prilikom obraćanja nadležnom organu, navedeno lice uz zahtjev priložilo dokaze o postojanju državljanstva BiH i druge valjane dokaze propisane važećim zakonima, koji su potrebni u postupku izdavanja ličnih dokumenata i naglašava da su službenici Policijske uprave Zvornik u skladu sa pozitivnim propisima, postupili po navedenom zahtjevu i licu izdali putnu ispravu. 

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da za navedenim licem trenutno nema aktivnih potjernica, odnosno nije ih bilo u vrijeme podnošenja zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata", naglašava se u saopštenju. 

Policijska uprava Zvornik podsjeća da je zakonsko pravo svakog državljanina BiH da može slobodno prijaviti svoje prebivalište na području BiH i podnijeti zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata po mjestu prebivališta, uz ispunjavanje uslova propisanih zakonom. 

"Pisanje ovakvih informacija koje nisu provjerene kod nadležnih organa, nikako ne doprinosi objektivnom i istinitom informisanju javnosti o bezbjednosnim događajima i aktivnostima policije", naglašavaju iz Policijske uprave Zvornik. 

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.