PU Trebinje

Kod dvojca iz Nevesinja pronađene puške, meci, pištolji

  • Izvor: ATV
  • 20.09.2024. 10:44

Policija u Nevesinju uhapsila je L.B. i M.M. za koje se sumnja da su švercovali oružjem, a prilikom pretresa nekoliko kuća i prostorija kod njih su pronađene puške, municija, kundaci i drugi predmeti.

Kako su saopštili iz Policijske uprave Trebinje, oni su uhapšeni juče zbog sumnje da su počinili krivična djela teška krađa u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"Policijska stanica Nevesinje je 19. septembra zaprimila prijavu da je na jednoj porodičnoj kući polomljen prozor, ali tom prilikom nije ništa otuđeno. Nakon prikupljenih operativnih informacija, policajci su na osnovu Naredbe za pretres Osnovnog suda u Trebinju pretresali na tri lokacije, koje koriste L.B. i M.M. kojom prilikom je oduzeta određena količina oružja i municije i drugi predmeti koji su poslužili za izvršenje krivičnog djela", navode iz PU Trebinje.

Pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi L.B., pronađena je i privremeno oduzeta jedna poluautomatska puška, tri puške, drveni kundak, 49 komada metaka različitog kalibra, jedan okvir za pištolj, određeni broj komada odjeće za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela.

Preminula žena koju je udario autobus u Banjaluci

Preminula žena koju je udario autobus u Banjaluci

"Pretresom kuće i pomoćnih prostorija kod M.M. pronađeno je i privremeno oduzeto: dvije puške, dva okvira za automatsku pušku, 360 komada metaka različitog kalibra, cijev automatske puške sa mehanizmom za okidanje i gasnim cilindrom, metalni bokser i određni broj komada odjeće za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela. Pretresom kuće i pomoćnih prostorija P.M., koje povremeno koristi M.M. pronađeno je i privremeno oduzeto jedna puška i 49 komada metaka kalibra 7,9 mm", navode iz trebinjske policije.

Dodaju da je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju naložilo službenicima Policijske stanice Nevesinje da nakon kompletiranja predmeta podnesu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su L.B. i M.M.. počinila krivična djela teška krađa u pokušaju nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a da se protiv P.M. podnese Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: