Zenica

Konobar tvrdi da ga je pretukao policajac: Osjetio sam krv u ustima

  • Izvor: Crna-hronika.info
  • 17.10.2024. 13:32

Nakon paljevine putničkih automobila Škoda Fabija, Golf 2 i Citroen C4 u Zenici, lokalni konobar tvrdi da je nad njim izvršena policijska brutalnost.

On tvrdi da je incident nastao jer je slikao zapaljene automobile.

Sve se dogodilo u ranim jutarnjim satima u zeničkom naselju Nova Zenica. Zeničanin Faik Najetović tvrdi da ga je napao policajac, usljed čega je zadobio povrede.

U ispovijesti za “Crnu Hronika”, Najetović je ispričao sve detalje ovog događaja.

Riječi drugarice preminule Džejle kidaju srce: Često te sanjam, gledam s divljenjem

Riječi drugarice preminule Džejle kidaju srce: Često te sanjam, gledam s divljenjem

"U jutarnjim satima, oko 7:00, došao sam do objekta kafe i picerija Parlament, gdje radim, i bio sam zatečen onim što sam zatekao", više vozila je bilo zapaljeno.

"Policija je već bila prisutna s obje strane mjesta događaja. Kao što bi mnogi učinili, izašao sam iz objekta da snimim i uslikam situaciju. Stajao sam na prolazu za stanare i pješake, van ograđene zone, i počeo fotografisati", priča Najetović.

Dodaje kako su u tom trenutku policijski službenici primijetili da fotografiše i počeli vikati na njega da prestanem.

"Jedan od njih mi je prišao s izuzetno nasilnim stavom, zahtijevajući da obrišem sve što sam snimio", nastavlja priču ovaj konobar.

"Odbio sam, jer sam smatrao da nisam prekršio zakon – bio sam van ograđene zone i vjerovao da imam pravo da dokumentujem ono što se dešavalo. Međutim, policajac je nasilno reagovao, počeo mi savijati ruke, udarati me po nogama i gurao me prema zidu. U tom trenutku bio sam u šoku, a trauma koju sam doživio bila je nevjerovatna. Nisam ni primijetio da mi je zub pukao sve dok nisam stigao u prostorije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, gdje sam osjetio krv u ustima", tvrdi Najetović.

Utvrđen uzrok smrti Lijama Pejna

Utvrđen uzrok smrti Lijama Pejna

Ističe kako je odmah zatražio medicinsku pomoć od prisutnih policajaca, koji su pozvali hitnu pomoć.

"Hitna je stigla vrlo brzo, pregledali su me, utvrdili povrede i izdali mi povredni list. Nakon toga sam bio zadržan u prostorijama MUP-a od 07:25 do 13:45. Kada sam napustio prostorije, uputio sam se na urgentni blok, gdje su specijalisti potvrdili sve povrede", priča Najetović u ispovijesti za “Crnu Hroniku”.

Kao Zeničanin naglašava duboko je razočaran načinom na koji se postupa prema građanima.

"Posebno me brine prekomjerna sila koju primjenjuju novozaposleni policijski službenici, čime se unosi strah i nemir među građanima. Ovo je iskustvo koje nikada neću zaboraviti i smatram da takvi postupci moraju biti strogo sankcionisani", zaključuje on u razgovoru za portal “Crna Hronika”.

Oprez: Pojavila se lažna ”Temu” aplikacija koja krade podatke o karticama!

Oprez: Pojavila se lažna ”Temu” aplikacija koja krade podatke o karticama!


Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)