Incident

Lažni policajci brutalno pretukli državljane BiH u Njemačkoj

  • 23.09.2024. 22:52

Nakon incidenta koji se desio u njemačkom mjestu Limburg-Linter, a u kojem su brutalno pretučena dva državljanina Bosne i Hercegovine, još niko od zvaničnika se nije oglasio.

Iako se incident desio u noći između 5. i 6. avgusta, ovim povodom još uvijek nije reagovalo ni javno tužilaštvo.

Kako prenose njemački mediji, iz policije su rekli da se ne oglašavaju zbog osjetljivosti slučaja jer bilo kakvo oglašavanje može da ugrozi istragu.

Ipak, i dalje ostaje nejasno šta se desilo te noći, jer je pozadina incidenta potpuno nepoznata.

Jedino što se zna jeste da se sedam maskiranih osoba dovezlo automobilima do lokalnog centra u Limburg-Linteru i brutalno golf palicama pretukli četiri osobe: dva državljanina BiH, jednog Hrvata i jednog Turčina, koji su sjedili ispred centra. Navodno, dok su ih tukli, uzvikivali:”Lezi, policija”. Nakon što su žrtve ostale skoro u besvjesnom stanju, oni su pobjegli.

Uznemireni stanari, koji su sve ovo posmatrali, su odmah pozvali policiju, ali su žrtve, u međuvremenu, pobjegle sa lica mjesta, tako da policija nije zatekla nikoga osim polomljenih palica za golf.

S obzirom da su bili teško povrijeđeni, neko ih je navodno odvezao u hitnu, a onda je hitna pomoć alarmirala policiju koja je tek tada stupila u kontakt sa žrtvama.

Sve žrtve su dobi između 28 i 34 godine i niko od njih nema njemačko državljanstvo. Samo jedan od njih živi u ovom mjestu, dok su ostali iz okolnih mjesta. Inače, kako prenose mediji, s obzirom na brutalnost premlaćivanja ovo se može kvalifikovati i kao pokušaj ubistva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: