Užas

Majka u Zenici prijavila zlostavljanje njenog djeteta (5) u savjetovalištu

  • Izvor: Avaz
  • 25.10.2024. 16:29

Policiji u Zenici prijavljeno je zlostavljanje petogodišnjeg dječaka u defektološkom savjetovalištu u Zenici, potvrđeno je ta portal “Avaza” iz MUP-a ZDK.

- 23. 10. 2024. godine u prostorije Policijske stanice Centar obratila se A. K. i prijavila nanošenje tjelesnih povreda njenom petogodišnjem djetetu od strane uposlenuica dječijeg savjetovališta u Zenici. Prijava je dostavljena Odsjeku kriminalističke policije Policijske uprave 1 i preduzimaju se mjere i radnje na provjeri navoda iz podnesene prijave - kazao je za portal “Avaza” Samir Valentić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Pregledala snimak

Majka petogodišnjeg dječaka javno je podijelila svoje iskustvo kako bi skrenula pažnju na nasilje koje je njezino dijete pretrpjelo tokom terapijskog tretmana, te pozvala nadležne organe na hitno djelovanje i spečavanje sličnih situacija u budućnosti.

Policajac izboden u kući kod Vranja!

Policajac izboden u kući kod Vranja!

Prema riječima majke ona je 21. 10. odvela dijete u savjetovalište u 15:40, a došla je po njega u 16:40, jer čas traje jedan sat. Uposlenica joj je je rekla da je bio nestašan, da se nije moglo raditi s njim te da ga je morala fizički savladati jer je htio drugoj teti da polomi naočale, bacio je stolicu i čupao joj papir.

Ne znajući u kojoj mjeri se to desilo, otišla je kući, gdje je primijetila povrede na djetetu i uslikala ih.

Nakon što je drugog dana pokazala slike u savjetovalištu i tražila vlasnika on ju je 23.10. pozivao da dođe i pogleda snimak. Rekao joj je da je uposlenicu već otpustio i pokazao snimak na kojem dijete sjedi na stolici, slučajno pada, udara leđima i glavom o pod, dok je s njim druga uposlenica, koja se skoro uopšte ne trudi da mu pomogne da ustane.

- Nakon toga, situacija se odvija u drugom pravcu – dijete pruža otpor, a teta ga zatim na razne načine fizički i psihički zlostavlja, nanoseći traume već posebno osjetljivom djetetu - navela je majka.

Potvrđeno za ATV: Nisu uhapšeni roditelji maloljetnika koji je počinio teroristički napad!

Potvrđeno za ATV: Nisu uhapšeni roditelji maloljetnika koji je počinio teroristički napad!

Fizički savladali dijete 

Iako joj je rekao da je otpustio uposlenicu, kazao joj je da je u drugoj prostoriji s djecom i da joj je dopustio da nastavi raditi s djecom. Majka je potom pozvala supruga da zajedno pogledaju snimak.

- Kasnije, na snimku dolazi još jedna teta i njih dvije fizički savladavaju dijete, sprečavajući ga da se pomjeri, te ga odvode u VC koji nije pokriven kamerom - navela je majka koja je slučaj prijavila policiji i izvadila ozljedni list djetetu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еnergo klub

    Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Еnergo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.